ΚΡΑΤΟΣ "ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ" Κυβέρνηση: “Φορολογική επιδρομή – Ή πληρώνεις ή σου κατάσχουμε ότι έχεις”

Την τελευταία στιγμή, περνάει διάταξη στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, η οποία προβλέπει εφάπαξ τόκο 10% για το ποσό της οφειλής προς το Δημόσιο από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης της πληρωμής, ενώ αν η είσπραξη καθυστερήσει ένα χρόνο, ο εφάπαξ τόκος διπλασιάζεται και γίνεται 20%, ενώ αν μπεί σε τρίτο χρόνο καθυστέρησης προστίθεται τόκος 30% πέραν εκείνου που «τρέχει» κάθε μήνα.
Συγκεκριμένα για μια μέρα καθυστέρησης ο τόκος θα είναι 0,7%, για 1-2 μήνες ο τόκος θα φτάνει στο 1,4%, για 2 μήνες και 1 μέρα καθυστέρησης ο τόκος θα φτάνει στο 11,4%, για 12 μήνες καθυστέρησης ο τόκος θα φτάνει στο 18,5%. Σε περίπτωση που η καθυστέρηση ξεπερνά τους 12 μήνες ο τόκος θα φτάνει στο 29,2%, δηλαδή 100 μονάδες βάσης πάνω το επιτόκιο πιστωτικής κάρτας. Για 24 μήνες και πάνω ο τόκος θα φτάνει στο «ληστρικό» 39,2%.
Αποδεικνύει με την διάταξη αυτή πως το κράτος είναι ο μεγαλύτερος «τοκογλύφος», αφού επιβάλει επιτόκια χειρότερα απ’ αυτά που βάζουν οι τραπεζίτες στις πιστωτικές κάρτες.
Όταν όμως οι τόκοι αυτοί επιβάλλονται σε πολίτες οι οποίοι αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν γιατί απλά δεν έχουν εισοδήματα από τα ληστρικά μέτρα των τελευταίων χρόνων, τότε φαίνεται πώς πρόκειται για μία πολιτική αλητεία σε βάρος των Ελλήνων.
Αυτή την πολιτική αλητεία συμπληρώνουν κάτι έρευνες σε στιλ «big brother», όπου οικονομικές υπηρεσίες παρακολουθούν και ελέγχουν τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες και στέλνουν ραβασάκια, του στιλ γιατί πλήρωσες τη ΔΕΗ και το κινητό και όχι τους φόρους στο κράτος.
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα που στόχο έχουν να ξετινάξουν τους πολίτες και να τους κατάσχουν ότι μπορούν. Κατά τα άλλα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος «παλεύουν» για να μας σώσουν…
Κατά τα άλλα, εμφανίζουν ως «ευνοϊκό» το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και επιχαίρουν στην κυβέρνηση γιατί νομοθετούν μόνοι τους, χωρίς συμφωνία με την τρόικα. Τι νομοθετούν; Πώς μπορούν να βγάλουν στο «σφυρί» μίας οικογένειας που έχει συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ το χρόνο και το ακίνητο είναι αξίας έως 200.000 ευρώ.
Κι αυτό με τις αντικειμενικές αξίες στα ύψη, χωρίς καμία σύγκριση με τις εμπορικές. Ο κ. Στουρνάρας αρνείται να ρίξει τις αντικειμενικές για να μπορεί να υπερφορολογεί τους πολίτες.
Αντ’ αυτού, και ενώ η αγορά ακινήτων έχει «πεθάνει» έρχεται να επιβάλλει πρόσθετο αναδρομικό φόρο 15% στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Από αρχές του χρόνου λοιπόν η Εφορία θα ράβει κοστούμι στον πωλητή και θα τον φορολογεί για πλασματικές υπεραξίες από την πώληση του ακινήτου του, λογαριάζοντας σαν... κέρδος τη μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στη χαμηλή αντικειμενική τιμή που είχε δηλωθεί στα συμβόλαια και στην εξωπραγματικά υψηλή αντικειμενική αξία, η οποία ισχύει σήμερα και πλέον ξεπερνά την αγοραία.
Η κυβέρνηση του μνημονίου αποσκοπεί πλέον να πάρει τα κλειδιά των σπιτιών των Ελλήνων και κάθε άλλης κινητής και ακίνητης περιουσίας και να την παραδώσει στα funds τύπου Σόρος που περιμένουν να κάνουν επέλαση.
Σου λένε ή πληρώνεις τους φόρους που στου βάζουμε ή σου κατάσχουμε ότι έχεις. Όσο πληρώνονται οι φόροι τόσο  περισσότεροι θα μπαίνουν. Η εντολή είναι ρητή. Τσακίστε τους. Το θέμα είναι τι κάνουν οι Έλληνες πολίτες. Μέχρι στιγμής το μα… Κάθονται στους καναπέδες και περιμένουν πότε θα τους τους πάρουν και αυτούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: