ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ;


1Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε για πολλοστή φορά αναφορικά με το θέμα του τεμένους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του KONTRA.

O κ.Σεραφείμ διευκρίνισε πάντως πως δεν είναι αντίθετος στο να δημιουργηθούν τεμένη γενικότερα, αλλά όχι με τη μορφή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ζήτησε δημοψήφισμα για το σύμφωνο συμβίωσης, χαρακτήρισε αίρεση τον παπισμό, ενώ μίλησε και για το κοινωνικό έργο της εκκλησίας.

Αναλυτικότερα:




Τέμενος

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς αυτή τη στιγμή στον Πειραια λειτουργούν:

40 άτυπα τεμένη, 15 μασωνικές στοές, 2 ρωμαιοκαθολικά σχολεία ενώ επίσης δραστηριοποιούνται μάρτυρες του Ιεχωβά, ευαγγελιστές κλπ.

“Άλλο πράγμα αυτό και άλλο να επιδιώξουμε την αλλαγή του πνευματικού μας status“ διευκρίνισε και συμπλήρωσε
“Το να θεσμοθετηθεί ως θεσμός της ελληνκής πολιτείας το τέμενος σημαίνει πως μεταβάλλεται το πολίτευμα και το επόμενο θα είναι η πολυπολιτισμικότητα κατόπιν η ουδετεροθρησκεία και η Ορθοδοξία θα γίνει μουσειακό παρελθόν. Είναι θέμα ζωής και θανάτου.”

Ο κ. Σεραφείμ σημείωσε πως το Ισλάμ στηρίζεται στη βία και δε δέχεται την αντίληψη περί κράτους,  επιβάλλει με τη βία τη Σαρία κλπ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη με τη θεσμοθέτηση του τεμένους “ο ιμάμης εξισούται με τον Μητροπολίτη. Μεταβάλλεται το Σύνταγμα. Εδώ υπάρχει η αρχή της συναλληλίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.  Ναι μεν ανεξιθρησκεία, αλλά υπάρχει αναγνωρισμένη θρησκεία. Βάσει αυτου΄υπάρχει και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας που λέει ότι παρέχεται η δυνατότητα να συμπράττει με την Πολιτεία η Εκκλησία σε θέματα κοινου΄ενδιαφέροντος”

Και σε άλλες χώρες υπάρχει εθνικη΄εκκλησία, όπως οι Σουηδία, Νορβηγία και άλλες είπε ο κ. Σεραφείμ και τόνισε :
“Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να δημιουργηθούν τεμένη αλλα΄όχι σαν ΝΟΜΙΚΆ ΠΡΌΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ”

Πήγε μάλιστα κι ένα βήμα παραπέρα προφητεύοντας πως “Το επόμενο που θα πουν θα είναι “γιατί να υπάρχει ο Σταυρός στη σημαία”....

Χαρακτήρισε “αξιόλογο καθηγητή στη χώρα του” τον Νταβούτογλου,  αλλά διευκρίνισε πως “έχει το όραμα του νεοθωμανισμού.” Ανέφερε μάλιστα σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του πως ..”Δεν μπορεί να είναι εκλεγμένος ο μουφτής γιατί έχει και δικαστικά καθήκοντα”

Σύμφωνο συμβίωσης

“Έχουμε τη θεσμοθέτηση ενός νέου τύπου ανθρώπου. Η πίστη μας γνωρίζει άνδρα και γυναίκα όχι αρρενοθήλυ....” σχολίασε για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών.
“Γίνεται θεσμός Δικαίου μια θανάσιμος αμαρτία,” επισήμανε ακόμη και συμπλήρωσε “ ο άνδρας κάνει τη γυναίκα και το αντίστροφο”...

Τόνισε πως “η Εκκλησία δεν είναι παρίας  και παρακεντές του συστήματος. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά σε μια κοινωνία που τμήμα της είναι η Εκκλησία” και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας “Αν θέλουν να τα ανατρέψουν ας γίνει δημοψήφισμα” και προκάλεσε και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει δημοψήφισμα. 

Είπε ακόμη πως “Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα η ομοφυλοφιλία, είναι θανάσιμη αμαρτία”, αλλά διευκρίνισε πως  “Δεν κρίνουμε τους ομοφυλόφιλους, τους καλούμε σε μετάνοια”

Μιλώντας για την κοινή πρωτοβουλία βουλευτών  από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ  για το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως είναι “θύρα για να ζητήσουν αυριο να υιοθετούν παιδιά”....

Είπε ακόμη πως τα κόμματα της Αριστεράς, πλην του ΚΚΕ, θέλουν να επιφέρουν αλλοίωση των αρχών και για αυτό χρησιμοποιούν το σύμφωνο συμβίωσης.

Για τον πιθανό αφορισμό βουλευτών είπε πως είναι μέτρο να προστατευθεί το ποίμνιο και χαρακτήρισε υποκρισία των βουλευτών πως ψηφίζουν τέτοια μέτρα και μετά έρχονται στην Εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους....



Συσσίτια

“Δεν υπάρχει κανείς που να είναι ξένος ή δικός μας. Καμία διάκριση. Ολοι ίσοι” είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς με αφορμή τα συσσίτια και τους μετανάστες.

Αποκάλυψε πως προσφέρονται 4000 πιάτα φαγητό καθημερινά, ενώ όπως είπε “στα Καμίνια ταιζουμε σιίτες μουσουλμάνους”
Με θλίψη ενημέρωσε πως πριν 2 χρόνια ήταν οι μισοί και τόνισε “Ο νεοπτωχισμός  μάς κρούει την θύρα”

Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος πως “Θα βρούμε την ψυχική δύναμη να βγούμε από την κρίση” τόνισε όμως πως ναι μεν η Εκκλησία είναι μητέρα του γένους, αλλά δεν μπορεί να είναι ένα άλλο υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Είπε ακόμη πως: “Η Μητρόπολη έχει προϋπολογισμό περίπου 450.000 ευρώ. Πολύ μικρό σε σχέση με το εύρος της. Καθε χρόνο φτάνουμε στα 5 εκατομμύρια από το Φιλόπτωχο, από εθελοντές, προσφορές, κάποια μπαζάρ”

Δήλωσε ακόμη πως “Οι άνθρωποι του πλούτου έχουν μετατραπεί σε homo economicus. Η αρχοντιά και η προσφορά των παλιών πλουσίων πέθανε μαζί τους. Τα παιδια΄τους είναι του Χάρβαρντ και του London school of economics“

Κράτος-Εκκλησία

Για το ενδεχόμενο διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας είπε :

“Οι διακριτοί ρόλοι υπάρχουν αλλά αυτό που λένε κάποιοι είναι ουσιαστικά διαχωρισμός Εκκλησίας-Έθνους για να γίνουμε ουδετερόθρησκη πολιτεία όπως είναι η Γαλλία και αυτό θα οδηγήσει σε μια κατρακύλα”

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: