ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ:Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από τα πυρά των όλμων , δυο ορθόδοξοι ρωσόφωνοι ιερείς στο Ντονέτσκ, περνάνε από όλα τα χαρακώματα και τις θέσεις των υπερασπιστών της πόλης για να τους ευλογήσουν με τα κειμήλια που αποκόμισαν ως ευλογία από ταξίδι τους στο Άγιον Όρος.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Η 19η Αυγούστου ήταν διπλή γιορτή για τους κατοίκους του Ντοντέτσκ και για την πολιτοφυλακή που αγωνίζεται να μην παραδοθεί η πόλη και ο πληθυσμός της στα στρατεύματα του Νέου Φύρερ Ποροσένκο.Ήταν η γιορτή της Μεταμόρφωσης αλλά και η υποδοχή της ευλογίας του Αγίου Όρους προς τον αντιστεκόμενο λαό του Ντονμπάς.

Οι δυο ιερείς με αγιογραφημένο από αθωνίτες μοναχούς, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορταίτισσας, με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου τοποθετημένο σε θήκη ασημένιου και καδραρισμένου Σταυρού και με μια ακόμα αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Παντελέημονα, προστάτη της αθωνίτικης ρωσικής Μονής, ευλόγησαν έναν προς έναν τους άνδρες και τις γυναίκες της πολιτοφυλακής.


Σε κάθε θέση, σε κάθε μονάδα, σε υπόγεια καταφύγια ή σε υπαίθριες ζώνες, στήνονταν τα αυτοσχέδια εικονοστάσια. Ακόμα και πάνω σε οχωρυματικά σακιά, ή άδεια κουτιά από πολεμοφόδια. Μετά το διάβασμα της ευχής, ο κάθε πολιτοφύλακας , μεταξύ των οποίων και γυναίκες, προσκυνούσαν τα κειμήλια, και έπαιρναν ευλογία από μια εικονίτσα του Αγίου Παντελεήμονα. Οι δυο ιερείς τους ράντιζαν με αγιασμό και τους εύχονταν να έχουν πνευματική βοήθεια στον αγώνα.Προσευχήθηκαν να τύχουν της θείας βοήθειας και υπεράσπισης, γνωρίζοντας ότι δίνουν έναν άνισο αγώνα με τα υπεροπλισμένα στρατεύματα και τα παραστρατιωτικά τάγματα της χούντας του Κιέβου.

dimpenews:η προσευχή των αγωνιστών του Donetsk

Προς ενίσχυση των αγωνιστών ο ιερέας είπε τα εξής λόγια:

Οι γέροντες στο Άθως κατάλαβαν μόνοι τους ότι είμαστε από το Ντόνετσκ και μας περίμεναν με τρείς εικόνες. Τις αγιογράφησαν ως ερημίτες στα βουνά. Ξέρουν ακόμα και τι συμβαίνει εδώ στη χώρα μας, και μας έδωσαν αυτές τις εικόνες ως ευλογία για να ενισχύσουν τους πολεμιστές μας στον αγώνα για την Ιερή Ορθόδοξη πίστη. Οι γέροντες δεν ξέρουν πολλά για τον φασισμό των μπαντεριστών αλλά γνωρίζουν ότι σε αυτά εδώ τα εδάφη πολεμιέται η Ορθόδοξη θρησκεία από τους “γιάνκηδες”, ξέρουν το βάθος …Έκαναν την εικόνα με τέτοια πίστη,με τέτοια ελπίδα ώστε εσείς να έχετε τη νίκη και μας ζήτησαν να σας την μεταφέρουμε ώστε να έχετε αυτήν ελπίδα. Ο Θεός είναι μαζί μας, ο Θεός είναι Δικαιοσύνη.

Ακόμα και κάτω από τα πυρά των όλμων η προσευχή δεν σταματούσε. Νεαρός στρατιώτης που ήταν αβάπτιστος παρουσιάστηκε και ζήτησε να βαπτισθεί καθώς όπως είπε «στα χαρακώματα , δεν υπάρχουν άθεοι ».

 

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: