Έτσι στήνουν τον μεγάλο εκβιασμό του Μαρτίου για τα «κλειστά ΑΤΜ».


SAMARAS3 (1)Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Νοέμβριο. Αύξηση σημείωσε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο. Όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η συνολική ρευστότητα που είχαν αντλήσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα από την ΕΚΤ αυξήθηκε στα 44,9 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 43,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

Η Deutsche Bank έδωσε ένα εικοσιτετράωρο πριν την ανακοίνωση της επίσπευσης εκλογής του ΠτΔ την «είδηση» ότι εάν δεν υπογραφεί νέο μνημόνιο, η ΕΚΤ δεν θα ανανεώσει τα ομόλογα – collateral των Ελληνικών τραπεζών. Πως μεταφράζεται αυτό;

«Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή σας κλείνουμε τα ΑΤΜ». Τον Μάρτιο, που θα υπάρχει η «φρέσκια κυβέρνηση». Με την συνέργεια του Στουρνάρα και των διοικήσεων των τραπεζών που συνεχίζουν ανεξέλεγκτες στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου που τις πλήρωσε, αλλά δεν πήρε το management.

Κοινώς, ο Λαφαζάνης είναι ο σοβαρότερος πολιτικός στην αντιπολίτευση, διότι είναι ο μόνος που μιλά ξεκάθαρα για ρήξη, ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου και προετοιμασία για εθνικοποίηση (και αποστουρναροποίηση) των τραπεζών. Εάν δεν υλοποιηθεί αυτό, ετοιμαστείτε για την μεγάλη συγκυβέρνηση των προθύμων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: