Αληθεύει πως πήρε πίσω η υπουργός Eθνικής Παιδείας από τον ΟΕΔΒ τις διορθώσεις του βιβλίου της Ιστορίας;;;;

Στην σελίδα esos (καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Παιδεία)
http://www.esos.gr/protovathmia/istoria492007.htm
αναρτήθηκε άρθρο με ημερομηνία 4/9/2007 που αναφέρει τα παρακάτω:

04/09/2007 12:35

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΡΤΕΛΗ

press@esos.gr

«Πάγωσαν» όλες οι διαδικασίες διόρθωσης του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού στον Οργανισμό Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, με εντολή της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos στον Οργανισμό Διδακτικών Βιβλίων στάλθηκε από το υπουργείο έγγραφο με το οποίο ζητούνταν να γίνουν συγκεκριμένες διορθώσεις.

Κι ενώ οι υπηρεσίες του Οργανισμού ξεκίνησαν τις διαδικασίες που απαιτούνται για τις διορθώσεις του βιβλίου, μετά από λίγες ημέρες η διοίκηση του ΟΕΔΒ ειδοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας να αγνοήσει το αρχικό κείμενο των διορθώσεων και ότι πρόκειται η κ. Γιαννάκου να στείλει νέα απόφαση.

Μέχρι σήμερα 4 Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΟΕΔΒ δεν έχει λάβει καμία νεότερη εντολή.

Αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο της Ιστορίας με τις διορθώσεις θα καθυστερήσει να φθάσει στα χέρια των μαθητών.

Ηδη το βιβλίο της Ιστορίας δεν υπάρχει στη λίστα των βιβλίων της ΣΤ τάξης που αυτές τις ημέρες παραδίδονται στους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων

Τελικά θα μας πει κανείς τι γίνεται με αυτό το βιβλίο;

Και ενώ κανείς δεν λέει τίποτα για το βιβλίο της ΣΤ δημοτικού στην προσπάθεια τους να γλυτώσουν την κατακραυγή και τις εκλογικές απώλειες που θα έχουν από αυτό.
Η Υπουργός δέχεται καταγγελία από το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι απέστειλε με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στις ατομικές θυρίδες των εκπαιδευτικών, των «πεπραγμένων» του ΥΠΕΠΘ συνοδευμένα από επιστολή και φωτογραφία της κ. Γιαννάκου προς τους εκπαιδευτικούς.
περισσότερα και για αυτό το θέμα θα βρείτε στην πολύ ενημερωμένη ιστοσελίδα με θέματα παιδείας esos.gr

Πηγές: GreekAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: