Γιατί ενοχλείται ο πρόεδρος της Κύπρου και οι συνοδοιπόροι του;


Μία επιστολή του επιτίμου προέδρου της ΕΔΕΚ, κ. Β. Λυσσαρίδη, προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, είδε το φώς της δημοσιότητος, στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αυτή την εβδομάδα. Τι λέει ο κ. Λυσσαρίδης στην επιστολή του; Αυτά τα οποία πάντα έλεγε, δηλαδή τα αυτονόητα και κακώς κάκιστα εξεμάνει ο Πρόεδρος της Κύπρου και το ΑΚΕΛ της ακολουθίας του. Αυτά τα οποία λέγουν όλοι οι πατριώτες σε Κύπρο και Ελλάδα.
Λέγει ο κ. Λυσσαρίδης ότι, το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής, με αντίπαλη πλευρά την Τουρκία και όχι τους Τ/κύπριους. Γράφει και άλλα στην επιστολή του ο κ. Λυσσαρίδης: «τι σημαίνει «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», ένας νεολογισμός που δεν απαντάται ουδαμόθεν της νομικής επιστήμης; Κάθε κόμμα και κάθε πολιτικός δίνουν διαφορετική ερμηνεία. Αν, λοιπόν, για τον προσδιορισμό της λύσης, που αναζητείται από τις δύο πλευρές, με τη συνεπικουρία των ξένων, δίνονται τόσες διαφορετικές ερμηνείες, τι είδους λύση και τι είδους κατάληξη θα έχουν οι συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ; Αν η πολιτική ηγεσία δεν συμφωνεί και δεν ομοφωνεί στον προσδιορισμό της επιδιωκόμενης λύσης, τι συζητά ο Πρόεδρος Χριστόφιας με το φρουρό της τουρκικής κατοχής;».
Όπως φαίνεται όμως, τα αυτονόητα ενοχλούν σφόδρα τον νεόκοπο κομμουνιστή πρόεδρο της Κύπρου, ο οποίος βάλθηκε να επιλύσει το πρόβλημα, σύμφωνα με τις επιλογές της Άγκυρας και το σχέδιο Ανάν, του οποίου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής.
Είναι κρίμα που οι πολιτικοί άνδρες σε Κύπρο και Ελλάδα λησμονούν, ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, εποικισμού και εθνοκάθαρσης, κραυγαλέας και κατ’ εξακολούθηση παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, παραβίασης της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι, ακόμα, πρόβλημα βάναυσης παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας από μια χώρα, την Τουρκία, που με αναίδεια απαιτεί να ενταχθεί στη χορεία των ελευθέρων και δημοκρατικών λαών της Ευρώπης, που θεμελίωσαν την ένωσή τους στο κράτος δικαίου, στην ελευθερία και στο σεβασμό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
Γιατί λοιπόν ο πρόεδρος της Κύπρου και οι συνοδοιπόροι του ενοχλούνται;

Μήπως γιατί ορισμένοι ακόμη, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αντιστέκονται στην επιχειρούμενη ισοπέδωση και στην παράδοση του νησιού αργά ή γρήγορα στους Τούρκους;


Πηγές: syndesmos71

Δεν υπάρχουν σχόλια: