Η ΑΚΕΛική Υστερία στην Κύπρο

Η ΑΚΕΛική υστερία, για αποκοπή του Κυπριακού Ελληνισμού από τις εθνικές του ρίζες, έχει προσλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτικές διαστάσεις.
Σχεδόν καθημερινά τα ΑΚΕΛικά προπαγανδιστικά επιτελεία χτυπούν σε διαφορετικά μέτωπα, με απώτερο στόχο την επιβολή των διαχρονικών τους ανθελληνικών σχεδίων.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, με την εκλογή του γενικού γραμματέα τους στην προεδρία της Δημοκρατίας, το έργο τους καθίσταται ευκολότερο, τα ΑΚΕΛικά παρακλάδια άρχισαν να διεισδύουν στον κρατικό μηχανισμό, σε μια ύστατη προσπάθεια ολοκλήρωσης της... αποστολής τους. Στο πλευρό τους, φυσικά, στέκεται έμπρακτα ο«ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ », ο οποίος επιχείρησε στο παρελθόν με διάφορες μεθοδεύσεις να πλήξει την εθνική μας ταυτότητα. Τώρα που το κλίμα είναι εύφορο, ο εν λόγω Σύνδεσμος, σε πλήρη συγχορδία με τα ΑΚΕΛικά όργανα, επανήλθε δριμύτερος, έχοντας σαν πρώτιστο στόχο την αποκοπή του όρου ΕΘΝΟΣ από την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πολιτών και τη δημιουργία της λεγόμενης κυπριακής συνείδησης.
Στον αγώνα αυτό, το μεν ΑΚΕΛ χτυπά ανελέητα μέσω των «αόρατων» χεριών του στο Υπουργείο Παιδείας, ο δε ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μέσω της στρατευμένης αρθρογραφίας στον καθημερινό Τύπο.
Αποκορύφωμα της οκτάμηνης συλλογικής προσπάθειάς τους είναι:
• Η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου, με πρώτο θύμα τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, μέσω των άθλιων και ανιστόρητων βιβλίων που επιχειρεί ο εγκάθετός τους Υπουργός Παιδείας να επιβάλει στα σχολεία.
• Η υιοθέτηση κρατικού Κυπριακού Ύμνου με κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου και η μετάλλαξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινότητας της Κύπρου σε ΕΛΛΗΝΟφωνη.
Σ’ αυτή την ανθελληνική στρατηγική, υψώνουν ισχυρό ανάχωμα οι αγωνιστικοί φορείς του τόπου, οι οποίοι σέβονται την εθνική τους καταγωγή και τιμούν τους ήρωες των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για Ελευθερία και Δικαίωση.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ασφαλώς η ΣΕΚ, που υπήρξε φυτώριο αγωνιστών του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Μαζί με τη ΣΕΚ αγωνίζονται οι οργανώσεις των δασκάλων και των εκπαιδευτικών Μέσης, που έταξαν ως σκοπό της ίδρυσής τους να προσφέρουν Ελληνική - Ανθρωπιστική Παιδεία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου, μακριά από πρακτικές που εξυπηρετούν κομματικές ή άλλες ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Η ΣΕΚ, ήδη, εξέφρασε έντονα την ανησυχία της για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, στο πλαίσιο της υπουργικής καθοδήγησης προς τους εκπαιδευτικούς για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους».
Με δημόσια ανακοίνωσή της, προειδοποίησε ότι το αδίστακτο εγχείρημα κάποιων κύκλων, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια σε σχέση με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ αλλά και άλλων πτυχών της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εθνικό και λαϊκό διχασμό. Η παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας για εξυπηρέτηση κομματικο-ιδεολογικών ή άλλων ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού της.
Η ΣΕΚ ζητεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα οργανωμένα σύνολα ν’ αφήσουν εκτός κομματικής αρένας τα θέματα της Παιδείας μας, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πρέποντα σεβασμό και την προσήκουσα τιμή σ’ αυτούς που θυσίασαν την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη περίοδο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, καλούνται όλοι οι φορείς, με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας, να επιδείξουν σύνεση, στέλλοντας το μήνυμα ότι η συμφιλίωση και η ειρηνική συμβίωση μπορούν να προέλθουν μέσα από αλληλοσεβασμό των εθνικών καταβολών και των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των δύο κοινοτήτων.
Η ΣΕΚ στέλλει ισχυρό το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και της λαϊκής ομοψυχίας, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν το θεμέλιο λίθο για ευόδωση του αγώνα για δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και του συνόλου του λαού. Αν, παρ' ελπίδα, τα ΑΚΕΛικά όργανα και οι συνοδοιπόροι τους συνεχίσουν το ολέθριο παιγνίδι τους, να είναι βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουν τη σθεναρή αντίσταση των αγωνιστικών δυνάμεων του τόπου και της οργής της ίδιας της Ιστορίας.
Πηγή.- Μάνος Καλ.
Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: