Eskije ονομάζει την Ξάνθη το Weather Channel της Yahoo.




Aπό xanthipress.gr

"Το γεγονός ότι σε ένα από τα πιο δημοφιλή site του πλανήτη, εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτά η λέξη Eskije (το τουρκικό τοπωνύμιο που ίσχυε στην Ξάνθη) όταν κάποιος αναζητεί την πρόγνωση καιρού για την Ξάνθη, επισημαίνει σε μήνυμα του αναγνώστης του XanthiPress.gr.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την κεντρική σελίδα του Yahoo.com και την επιλογή weather που διαθέτει για την πρόγνωση καιρού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Μόλις λοιπόν κάποιος συμπληρώσει τη λέξη Xanthi για να δει την πρόγνωση της περιοχής, στο... ειδικό παράθυρο εμφανίζεται για λίγο η ένδειξη Eskije GR- Anatoliki makedonia.

Το γεγονός αυτό είναι πράγματι αξιοπερίεργο, καθώς, μόλις η σελίδα παρουσιάσει την πρόγνωση της Ξάνθης εμφανίζονται οι κανονικές ονομασίες της περιοχής.

Μάλιστα σε περίπτωση που κάποιος επαναλάβει τη διαδικασία η μηχανή έχει διατηρήσει ως τελευταία επίσκεψη την τοποθεσία Eskije (save). Άγνωστο παραμένει πώς σε ένα από τα μεγαλύτερα site του διαδικτύου παγκοσμίως, κάποιος έχει προσθέσει την τουρκική ονομασία για την Ξάνθη, στην πρόγνωση του καιρού.

Σίγουρα, όμως, η παρατηρητικότητα του αναγνώστη ήταν εντυπωσιακή.

Προφανώς κάποιοι χρήστες του διαδικτύου θα φροντίσουν να διαμαρτυρηθούν στην εταιρία για να διορθώσει τη σοβαρή αβλεψία.

Ας μα δώσουν οι blogers emails για να παραπονεθούμε άμεσα!

Πηγή:greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: