Προειδοποιεί το Ισραήλ τα πλοία με κατεύθυνση τη Γάζα

Το Ισραήλ προειδοποίησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα επιτρέψει να φτάσουν στον προορισμό τους τα δύο πλοία που προετοιμάζονται να αποπλεύσουν από το Λίβανο προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

«Πρόθεση των δύο πλοίων είναι να παραβιάσουν τον υφιστάμενο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας», αναφέρει η πρέσβυς του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκαμπριέλα Σαλέβ, σε επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, να χρησιμοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσει αυτά τα πλοία από το να παραβιάσουν το ναυτικό αποκλεισμό», αναφέρει η Σαλέβ στην επιστολή της. «Επιπλέον δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο αυτά τα πλοία να μεταφέρουν όπλα, ή άτομα με προκλητικές προθέσεις», προστίθεται στην επιστολή.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καλέσει όλες τις χώρες να μην προσπαθούν να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν από όλες τις πλευρές αυτοσυγκράτηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: