Ελληνική μυστική εμπλοκή σε… ζυμώσεις για τη Γάζα!

Mέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων φαίνεται πως θα πρέπει να πληροφορούμαστε ενίοτε τις δραστηριότητες κυβέρνησης και υπουργείου Εξωτερικών…

Τηλεγραφήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ότι σταμάτησε η προγραμματισμένη αποστολή πλοίου στο πλαίσιο νέας απόπειρας να σπάσει το εμπάργκο στη Γάζα, μια προσπάθεια οργανωμένη κατόπιν πρωτοβουλίας του γιου του ηγέτη της Λιβύης, συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι.

Αναφέρετε χαρακτηριστικά, ότι το παρασκήνιο των διπλωματικών διεργασιών ήταν πλούσιο με σκοπό να αποτραπούν τα χειρότερα, δηλαδή μια επανάληψη των γεγονότων στο τουρκικό «Μαβί Μαρμαρά» και το θάνατο Τούρκων «ακτιβιστών».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να επικοινώνησε κατ’ επανάληψη με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος μάλλον είχε επαφές και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Το φορτηγό πλοίο «Amalthea» (92 μέτρα με 12 άτομα πλήρωμα), όπως μας ενημέρωσε… το ξένο τηλεγράφημα, βρισκόταν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Λαύριο!

Ο Λίμπερμαν ήρθε σε επαφή και με τον ομόλογό του από τη Μολδαβία, λόγω του ότι το πλοίο έχει σημαία της συγκεκριμένης χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ισραηλινών στις συνομιλίες με τους αξιωματούχους από την Ελλάδα και τη Μολδαβία βρέθηκε κοινός τόπος και «υπήρξε συναντίληψη» για το πώς θα χειριστούν τα κράτη το θέμα με το λιβυκό πλοίο. Μετά από επαφές και με την αιγυπτιακή πλευρά το πλοίο μάλλον θα σταματήσει στην Αίγυπτο από όπου η βοήθεια που μεταφέρει αφού ελεγχθεί θα περάσει στη Γάζα.

Μετά από την ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου ήταν φυσικό να ερωτηθεί και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο και επιβεβαίωσε τις επαφές, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Απορίας άξιον είναι εάν οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για να έχουν μια στοιχειώδη εικόνα των δραστηριοτήτων των υπουργών και των υπουργείων τα οποία δρουν στο όνομά τους…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: