Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια ανάσα πριν από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός στοχεύει να παρουσιάσει νέα εικόνα, με μέτρα και πολιτικές με στόχο την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων, κλειδώνουν όπως όλα δείχνουν και οι αλλαγές προσώπων. Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα δίνει -από μόνη της- το νέο κοινωνικό μύνημα και με αυτή θα επιχειρηθεί να δωθεί το μήνυμα των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου. Οι εκτιμήσεις διίστανται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ως προς τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εάν δηλαδή θα συμπληρώσει απλώς τα κενά που προέκυψαν λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ή θα προχωρήσει σε ευρύτερες ή και δομικές αλλαγές. Στη λίστα των υποψηφιοτήτων που ανακοινώθηκαν χθες υπήρξαν μετακινήσεις μόνο τριών μελών της κυβέρνησης. Πρόκειται για τους υφυπουργούς Οικονομίας, Μάρκο Μπόλαρη και Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς επίσης και για τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Απόστολο Κατσιφάρα.
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος από την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Μακεδονία (Κοζάνη και Θεσσαλονίκη), έχει διαμηνύσει ότι θα συμπληρωθούν τα κενά και σε ευθετότερο χρόνο θα ενισχυθεί η λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου σε συνδυασμό με αντίστοιχες δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης.
Λογικά ο πρωθυπουργός θα αποφύγει την ανακύκλωση προσώπων και θα επιχειρήσει να βάλει "νέο αίμα" στην κυβέρνηση με διεθνούς κύρους προσωπικότητες.
Με τις επιλογές του, για τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, σημείωναν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί την απόφασή του να επέλθει μια πραγματική τομή σε μια μακρά παράδοση που θέλει τον πρώτο Δήμο της χώρας να λειτουργεί ως «θερμοκήπιο» φιλόδοξων πολιτικών στελεχών, για τα οποία ο δημαρχιακός θώκος είναι ένα ακόμη βήμα προς την κομματική ηγεσία του πολιτικού χώρου τους, και αποδεικνύει εμπράκτως ότι αφουγκράζεται την κοινωνία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: