ΣΦΟΔΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μετά τις χθεσινές και έντονα επικριτικές δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Α. ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ για την ΤΟΥΡΚΙΑ , χαρακτηρίζοντας ως ψεύτες τους ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ως και ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ την συμπεριφορά της ΑΓΚΥΡΑΣ να επιζητεί τη ΣΥΓΝΩΜΗ του ΙΣΡΑΗΛ για το ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, άρχισε εκ νέου λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ, αναφορικά με τις ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ σχέσεις. Ο ίδιος ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ είπε ότι «οι θέσεις ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ είναι προσωπικές και δεν είναι οι θέσεις της κυβέρνησης του».

Από την έδρα της ELBIT DEFENSE SYSTEMS ο Υπουργός Άμηνας ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ επέκρινε το ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ και υποστήριξε ότι «δεν πρέπει κάποιες διαφορετικές θέσεις του ΙΣΡΑΗΛ επί διαφόρων ζητημάτων συγκριτικά με τις αντίστοιχες της ΑΓΚΥΡΑΣ να διευρύνονται και να επιφέρουν χειροτέρευση». Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ομαλοποιηθούν άμεσα οι διμερείς σχέσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΕΝ ΕΛΙΕΖΕΡ που δήλωσε ότι ‘ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ δεν θα πρέπει να εκφράζει τέτοιες απόψεις ως κυβερνητικές’. Σημειώνω ότι και οι δυο πρωην στρατιωτικοί ανήκουν στο πάλαι ποτέ ισχυρό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί ραγδαία φθορά.

Ο ΑΒΙΓΚΝΤΟΡ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ είναι ένθερμος υποστηριχτής των σχέσεων του ΙΣΡΑΗΛ με ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΚΥΠΡΟ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ και έχει κρατήσει αποστάσεις από ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ που διατηρούν στενές σχέσεις με την ΑΓΚΥΡΑ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: