ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ! (στην Τουρκία)

Πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν 25-12-2010

Hepimiz Mehmediz güç birliği platformu

Απηύθυναν έκκληση για πραξικόπημα προς τις Τ.Ε.Δ. !

Η ¨Συμμαχία είμαστε όλοι στρατιώτες¨ που ιδρύθηκε από διάφορους συλλόγους στην Προύσα, κατηγόρησαν τον στρατό για την απάθεια του την στιγμή που όπως είπαν η χώρα βαίνει προς διαίρεση.

Τα μέλη της πλατφόρμας κατηγόρησαν και ¨αυτούς που χειρίζονται τα άρματα, την ώρα που το κράτος χάνεται¨ αλλά προειδοποίησαν και την κυβέρνηση. Τα μέλη της πλατφόρμας έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Νταρούζιγιαφέ. Διαβάζοντας το κείμενο για τον τύπο ο προσωρινός πρόεδρος Σελτζούκ Τούρκογλου είπε πως μετά τα αιτήματα για δύο γλώσσες, δύο σημαίες, δυνάμεις αυτοάμυνας και για αυτονομία, το μόνο που δεν έχει λεχθεί είναι το ¨ξεχωριστό κράτος¨.

¨ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ;¨
Ο Τούρκογλου ανέφερε πως έναντι αυτών των αιτημάτων αυτό που είναι ακατανόητο είναι πως κάποιος από την φυλακή (Οτζαλάν) διοικεί την οργάνωση και το πώς οι διαμελιστές διοικούν δήμους και μπαίνουν στη βουλή. Συνέχισε λέγοντας : ¨Μιλώντας για δημοκρατία-ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παραβλέπουμε πως πρόκειται για έναν δρόμο που βήμα-βήμα οδηγεί στην διαίρεση ; Αυτοί που έβγαζαν τα άρματα στους δρόμους με την πρόφαση πως από ένα θεατρικό έργο κινδυνεύει το καθεστώς, πως αρκούνται τώρα που το κράτος χάνεται σε ασαφείς δηλώσεις ;Μάλιστα, εάν ο ερχομός της Πέμπτης φαίνεται από την Τετάρτη, δεν πρέπει να εκπλησσόμεθα για όλα αυτά. Με τα λόγια για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία, αποσύρονται οι κρατικές αρχές, και εγκαταλείπονται τα μέρη στο έλεος της τρομοκρατίας

¨ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ¨

Ο Τούρκογλου υποστηρίζοντας πως τα αιτήματα για δύο γλώσσες και δύο έθνη ισοδυναμούνε με δύο κράτη συνέχισε λέγοντας : ¨Στα χώματα αυτά, στην καρδιά του κόσμου ή θα υπάρχει μια γλώσσα, ένα έθνος, μια σημαία και ένα κράτος ή…. Ή θα γίνει χώρος παγκόσμιας πυρκαγιάς! ¨.

Σχόλιο: 170 συλλόγους εκπροσωπεί η πλατφόρμα !

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: