Δ. Δρούτσας: Στόχος η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες

«Στόχος και πολιτική της κυβέρνησης της Ελλάδας είναι η οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αυτό είναι ένας συνολικός στόχος, δεν μπορείς να βλέπεις αποσπασματικά τα πράγματα και είναι ένα πολύπλοκο θέμα, με πολλές νομικές λεπτομέρειες. Και οι ειδικοί του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με άλλους ειδικούς έχουν αναλάβει αυτή τη σοβαρή συστηματική συνολική δουλειά και προσέγγιση. Δεν είναι ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει, ή μόνο η Ελλάδα είναι αυτή η οποία έχει καθυστερήσει ή δεν έχει προβεί σε κάποια πράγματα».

«Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από κανένα casus belli ή καμία απειλή», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως η χώρα μας «έχει σταθερές, πολύ δυνατές θέσεις» και «ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας επεσήμανε ότι «είναι η συνηθισμένη καραμέλα που ακούμε από διαφόρους. Σεβαστή η κάθε άποψη που εκφράζεται, αλίμονο, από κάθε πολιτικό κόμμα και βεβαίως από κάθε αρχηγό κόμματος».

Δήλωσε, ωστόσο, πως έχει την εντύπωση ότι το γεγονός ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ό,τι αφορά την ουσία αλλά και την εικόνα», φαίνεται πως «έχει ενοχλήσει κάποιους και προσπαθούν κάπως το χαμένο έδαφος να το κερδίσουν πάλι, βγαίνοντας με τέτοιου είδους σκέψεις», τις οποίες χαρακτήρισε «λαϊκίστικες αντιλήψεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε: «Ακριβώς αυτά προσπαθούμε κι εμείς με αυτή τη διαδικασία, βήμα προς βήμα με σοβαρό τρόπο να τα επιλύσουμε. Αλλά πάντα με γνώμονα -και αυτό το τονίζω-, μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα και τα δίκαια δικαιώματα της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΟΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΑ 12 Ν.Μ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ CASUS BELLI ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: