Δεν μπορεί να χωνέψει τις δηλώσεις Μέρκελ,ο Νταβούτογλου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την ενόχληση της Τουρκίας από τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Αν η κ. Μέρκελ άκουγε αμφότερες τις πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοιες μονομερείς δηλώσεις» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Άγκυρα με τον υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Αλ Φαϊσάλ.
«Πάντα σκεφτόμασταν ότι η Γερμανία μπορεί να συμβάλει θετικά στο θέμα αυτό. Ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Μέρκελ ήταν για μας απογοήτευση. Εάν η κ. Μέρκελ θα καταβάλει προσπάθεια υπέρ της ειρήνης στο Κυπριακό, πράγμα το οποίο υποστηρίζουμε, θα πρέπει πρωτίστως να τηρήσει αντικειμενική στάση απέναντι στις πλευρές» τόνισε ο Νταβούτογλου δείχνοντας την δυσαρέσκεια της Τουρκίας για τις δηλώσεις της γερμανίδας Καγκελαρίου.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπάθησε να στείλει μήνυμα στο Βερολίνο τονιζοντας «δεν ταιριάζει σε έναν σημαντικό ηγέτη μιας ισχυρής χώρας όπως η Γερμανία, σε έναν φίλο της Τουρκίας η απομάκρυνση από τη δικαιοσύνη σε βαθμό που να αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που είπαν ναι στην ειρήνη και καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και αυτοί που είπαν όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: