ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - 19 ΝΕΚΡΟΙ!



Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βόμβα που εξερράγη μέσα σε καθολική εκκλησία, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής για τα Χριστούγεννα, ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

"Άκουσα την έκρηξη. Πήγα μπροστά από την εκκλησία για να δω τι γίνεται. Μέτρησα 19 πτώματα μόνος μου, πολλά από αυτά ήταν ακρωτηριασμένα" δήλωσε ο κάτοικος, προσθέτοντας ότι υπήρχαν ακόμη πέντε κατεστραμμένα οχήματα.

"Απομακρύνουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες, όμως δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά ασθενοφόρα. Τα περισσότερα ασθενοφόρα μας έχουν φύγει και εκτελούν υπηρεσία στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους", είπε εκπρόσωπος οργάνωσης.

Η έκρηξη στην Εκκλησία της Αγίας Τερέζας στο προάστιο Μαντάλα της Αμπούζα προκάλεσε υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος ευθύνεται για τη βόμβα. Ωστόσο, οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας τον τελευταίο καιρό έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο (σαρία) στη χώρα, η οποία είναι διαιρεμένη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης επίθεσης αυτοκτονίας στη Νιγηρία, στα γραφεία του ΟΗΕ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους.

Πέρσι τα Χριστούγεννα σε διάφορες βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία έχασαν τη ζωή τους 32.

Δεν υπάρχουν σχόλια: