ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Καθώς συνεχίζονται οι τριγμοί στις σχέσεις Παρισιού-Άγκυρας μετά την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, η κυβέρνηση Σαρκοζί προειδοποιεί ότι ενδεχόμενα τουρκικά αντίποινα εναντίον γαλλικών εταιρειών θα ήταν παράνομα, καθώς αντιβαίνουν στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Εντωμεταξύ η βουλευτίνα του κυβερνώντος UMP Βαλερί Μπουαγιέ η οποία κατέθεσε το νομοσχέδιο που ψήφισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση ανέφερε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής της ενώ η ιστοσελίδα της παραβιάστηκε μάλλον από Τούρκους κράκερ.

Η Μπουαγιέ, που εκλέγεται στη Μασάλια, είχε καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων η υπερψήφιση της οποία προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις της διευκρίνιζε ότι δέχτηκε στο Twitter και το Facebook απειλές κατά της ζωής της, απειλές για σωματική βία αλλά και λεκτική βία. Οι απειλές ήταν μερικές φορές «σε πολύ υψηλούς τόνους».

Οι Αρχές, αναφέρει η Figaro, επιβεβαίωσαν πάντως ότι η Μπουαγιέ και η οικογένεια της τέθηκαν σε διακριτική προστασία, περισσότερο προληπτικά παρά για ότι η αστυνομία εκτιμά ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πιθανών εμπορικών αντιποίνων, ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Πιερ Λελούς μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 εκτίμησε ότι οι Τούρκοι δεν θα εφαρμόσουν μέτρα αντιποίνων σε βάρος των γαλλικών επιχειρήσεων.

«Δεν θα ήθελα οι Τούρκοι να ακολουθήσουν ένα τέτοιο δρόμο επειδή θα ήταν καθαρά κάτι παράνομο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «είναι μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχουν μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι εκτός συζήτησης για τον οποιονδήποτε να κάνει διακρίσεις σε βάρος των γαλλικών εταιρειών».

Πάντως είπε ότι το ζήτημα της γενοκτονίας «δεν είναι αμελητέο».

«Αυτό που μου φαίνεται ουσιαστικό σ' αυτή την υπόθεση είναι η αποκλιμάκωση. [...] Υπήρξαν πολύ σκληρές δηλώσεις από την πλευρά των Τούρκων εταίρων μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: