Τουρκία: Εμείς καταρίψαμε το Συριακό μαχητικό.Θα εισβάλει στην Συρία πριν τις 30 Μαρτίου;

          Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ότι  Τουρκικά F-16 μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα συριακό στρατιωτικό τζετ που είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο την Κυριακή. Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan
           Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στη Yayladağı, μια περιοχή της νότιας επαρχίας Χατάι, σε μια περιοχή όπου οι αντάρτες της Συρίας και των κυβερνητικών δυνάμεων μάχονται για τον έλεγχο της διέλευσης των συνόρων.

            Σύμφωνα με την Τουρκία την Κυριακή, η κατάρριψη του μαχητικού μπορεί να είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει πολιτικά αποτελέσματα πριν από μια τοπική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου.
           Επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, το NTV ανέφερε ότι το τουρκικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε ένα συριακό πολεμικό αεροπλάνο μετά την εισβολή του στην τουρκική επικράτεια.
           Το περιστατικό ήρθε καθώς τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στρατιωτικά εν συντομία στη Συρία για την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν,  παππούς του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του οποίου η ασφάλεια παρέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα ως μέρος μιας συμφωνίας με τις συριακές αρχές.
            Οι ανησυχίες σχετικά με μια ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία προτάθηκε μετά την είδηση ​​των συγκρούσεων μεταξύ μιας ομάδας  της Αλ Κάιντα και άλλων ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας στην περιοχή. Σε απάντηση σε αυτές τις εκθέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση επίθεσης στον τάφο του Σουλεϊμάν , ανεξάρτητα από το πού προέρχεται η επίθεση.
          Ο Kεμάλ Kılıçdaroğlu, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας,στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), προειδοποίησε ενάντια σε κάθε τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, ο Ερντογάν επιδιώκει να εκτρέψει την προσοχή του κοινού από τα σαρωτικά σκάνδαλα που εμπλέκονται με την οικογένεια Ερντογάν.    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178797  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: