50 μέρες από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

- Η κατάσταση πιο κρίσιμη από ποτέ
- Το Ισραήλ αποτελεί στόχο ρουκετών που εκτοξεύονται και από Λίβανο - Συρία
    
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα σήμερα το πρωί, ήδη 50η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ κατά της Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο θάνατοι αυξάνουν σε 2.136 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 15 επιδρομές χθες τα μεσάνυχτα, ενώρουκέτες ερρίφθηκαν νωρίς σήμερα προς το ισραηλινό έδαφος.

Μια από τις ρουκέτες καταστράφηκε από συστοιχία του συστήματος αναχαίτισης Σιδηρούς Θόλος στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν από την ισραηλινή αεροπορία είναι δύο κτίρια, 16 και 14 ορόφων αντίστοιχα, στην πόλη της Γάζας. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, το στρατιωτικό σκέλος τη Χαμάς, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι εκτόξευσαν μια "ρουκέτα προς τη Χάιφα", στο βόρειο Ισραήλ και "τέσσερις στην περιοχή του Τελ Αβίβ" σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των δύο κτιρίων στη Γάζα.

Εξάλλου δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από το έδαφος τουΛιβάνου έπεσαν χθες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού προς την περιοχή του Λιβάνου απ' όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, οι οποίες δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.  Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε τη ρίψη μιας ρουκέτας.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία το ισραηλινό έδαφος γίνεται στόχος επιθέσεων από το Λίβανο και τη Συρία. Την Κυριακή, πέντε ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από συριακό έδαφος έπληξαν το τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.    http://www.onalert.gr/stories/50-hmeres-apo-thn-enar3h-tou-polemou-sth-gaza

Δεν υπάρχουν σχόλια: