Ο βρυχηθμός του κινεζικού δράκου έφτασε στις ΗΠΑ: Μείνετε μακριά από την Κίνα!


Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Κίνας στις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ για την αναχαίτιση του αμερικανικού αεροσκάφους περίπου 200 χιλιόμετρα από το κινεζικό νησί Hainan.

Το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε το Σάββατο την αμερικανική πλευρά να σταματήσει τη στενή επιτήρηση της Κίνας και να εργαστεί με στόχο τη δημιουργία μίας «ήρεμης ατμόσφαιρας» για τις διμερείς στρατιωτικές σχέσεις.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Yang Yujun δήλωσε ότι την Τρίτη (19 Αυγούστου) το πρωί ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος και ένα περιπολικό αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής πετούσαν στον εναέριο χώρο, περίπου 220 χιλιόμετρα ανατολικά του κινεζικού νησιού Hainan, στα πλαίσια αποστολής επιτήρησης. Στη συνέχεια ακολούθησε απογείωση κινεζικού μαχητικού για την πάγια τακτική αναγνώρισης.
Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, ότι δήθεν τα αεροσκάφη τους αναχαιτίστηκαν με επικίνδυνους ελιγμούς, ο εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε εντελώς «αβάσιμες», τονίζοντας ότι ο Κινέζος πιλότος, επιδεικνύοντας άριστο επαγγελματισμό, κράτησε το αεροσκάφος του σε ασφαλή απόσταση από τα αμερικανικά.
«Οι αμερικανικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούνται μαζικά και συστηματικά, κοντά σε κινεζικά εδάφη είναι αυτές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Αυτές είναι η ρίζα των ατυχημάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Η Κίνα κάλεσε επίσης την αμερικανική πλευρά να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική, να σέβεται τα συμφέροντα των χωρών και να αντιμετωπίσει με ορθό τρόπο τις διαφορές της με την Κίνα, όσον αφορά θέματα εναέριας και θαλάσσιας ασφάλειας.
Τέλος, ο Yang πρόσθεσε ότι η αμερικανική πλευρά θα πρέπει να ακολουθεί τις αρχές της μη-σύγκρουσης, της μη αντιπαράθεσης, του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας, να λάβει συγκεκριμένες δράσεις και να σταματήσει τη στενή επιτήρηση στην Κίνα, ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη διμερών στρατιωτικών δεσμών.
Διαβάστε επίσης:
Κινεζικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας

http://www.hellasforce.com/blog/o-vrichithmos-tou-kinezikou-drakou-eftase-stis-ipa-minete-makria-apo-tin-kina/

Δεν υπάρχουν σχόλια: