Κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους…


Νέες επιθέσεις του ΡΚΚ σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία. Κούρδοι μαχητές απήγαγαν, στην πρώτη περίπτωση, τρεις Κινέζους εργαζομένους στη θερμοηλεκτρική μονάδα του Σιλόπι, στην επαρχία Σιρνάκ.
Ένας άνδρας των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκε κατά την επίθεση αυτή.
Ακόμα σοβαρότερη ήταν η επίθεση του ΡΚΚ κατά τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου στην επαρχία Χακαρί. Οι Κούρδοι έπληξαν με όλμους το τουρκικό φυλάκιο. Οι Τούρκοι δεν ανέφεραν τον αριθμό των απωλειών τους. Στην ίδια περιοχή, το 2007 πάντως, οι Κούρδοι είχαν σκοτώσει 12 και είχαν αιχμαλωτίσει 8 Τούρκους στρατιώτες.
Μια ακόμα επίθεση του ΡΚΚ σημειώθηκε στην επαρχία Βαν, σε εργοτάξιο κατασκευής υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Ζιλάν. Το ίδιο εργοτάξιο είχε πυρποληθεί από τους Κούρδους, δύο μήνες πριν.
Τα επεισόδια αυτά ακολούθησαν την ενέδρα του ΡΚΚ κατά τουρκικής περιπόλου, στις 20 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Τούρκου αξιωματικού, αλλά και τα επεισόδια στο Ντιγιαρμπακίρ, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Κούρδος διαδηλωτής και ένας Τούρκος στρατιώτης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει δεσμευτεί να βρει λύση στο κουρδικό πρόβλημα που ταλανίζει την Τουρκία εδώ και 40 χρόνια. Ωστόσο φαίνεται πως οι τουρκικές παραχωρήσεις είναι πολύ κατώτερες των κουρδικών απαιτήσεων. Για τον λόγο αυτό το ΡΚΚ φροντίζει να υπογραμμίζει την παρουσία του στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: