Κόκκινα δάνεια: Πρόφαση απο το καθεστώς για μια τραπεζική φούσκα σε δύο βήματα


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Αφού το καθεστώς ΓΑΠ και Σαμαρά φτώχυνε τη χώρα με αναγκαστική υπερχρέωση και παράδοση της Εθνικής της κυριαρχίας χωρίς να ερωτηθούν με δημοψήφισμα οι Έλληνες πολίτες και χωρίς να υπάρξει λογιστικός έλεγχος του χρέους και ξεκάθαρος έλεγχος της οικονομικής κατάστασης των Ελληνικών τραπεζών απο ανεξαρτητες επιτροπές, άρχισε το πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο, στις πηγές ενέργειας, στον έλεγχο των πρωτογενών υλών και την επιοβολή κανόνων σιωπής μέσα απο εκφοβισμό και δραστική φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών.
Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει χάσει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Η ενίσχυση των μεταναστών μέσα απο επιδόματα κρύβεται έντεχνα μέσα απο το επίδομα των 400 ευρώ ανά οικογένεια  στην οποία κανένας δεν εργάζεται (όλα θα χρεώνονται στο κρατικό κουρβανά). Ποιός όμως ελέγχει την εργασία στην Ελλάδα; Kανένας.Ο ρατσιστικός νόμος και οι απειλές του σημερινού καθεστώτος για την τιμωρία όσων προσβάλλουν το πολίτευμα κάνουν εκρηκτική την κατάσταση στη χώρα.
Ένας προσεγγιστικός υπολογισμός δίνει ότι ο κρατικός προυπολογισμός θα επιβαρύνεται τουλάχιστο κατά 4 δις ευρώ το χρόνο απο το παραπάνω επίδομα μόνο σε μετανάστες. Τι περίεργο. Κανένα ΜΜΕ δεν το έχει αναφέρει. Απο κουταμάρα ή για άλλο λόγο;
Η φτωχοποίηση της χώρας και των πολιτών έχει κατεβάσει την αξία της γής αλλά και την αγορά εν γένει.
Κανένας δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για να αποπληρώσει εύκολα τα δάνεια του. Αν πουλήσει το ακίνητο που έχει θα το πουλήσει φτηνά. Αν το πάρει η τράπεζα στα 2/3 της αντικειμενικής του αξίας που ήδη έχει πέσει, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο χειρότερα.
Η ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδας παρότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις, που δεν θα αναφέρω γιατί δεν κυβερνώ εγώ αλλά άνθρωποι περιορισμένης ηθικής και νοημοσύνης, προτείνει την παράδοση του ακινήτου στη τράπεζα και την ενοικίαση του στον πρώην ιδιοκτήτη για ένα ποσό. 
Το κόλπο έχει ως εξής…
Αν αυτή η επιλογή Στουρνάρα προχωρήσει και συνολικά επιτύχει, σε εύθετο χρόνο η αξία της γής θα ανέβει, όπως και η αξία των ακινήτων που απέκτησαν οι τράπεζες. Παράλληλα θα ανέβουν και οι μετοχές των τραπεζών. Θα υπάρξει μια μεγάλη “ανάπτυξη”, την οποία επιλεγμένοι οικονομικοί δείκτες θα δείχνουν μια χώρα που ευημερεί αλλά που δεν θα δείχνουν τους πολίτες της να πεθαίνουν απο τη πείνα, το φόβο και τη κατάθλιψη.
Μπροστά μας έχουμε μια de facto γενοκτονία των Ελλήνων πολιτών και μια βίαιη μεταλλαγή της κοινωνίας και του υπάρχοντος πολιτεύματος χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι πολίτες.
Το ερώτημα είναι τί θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων εφοπλιστών. Αυτά που δεν διαθέτουν τις εγγυήσεις που χρειάζονταν όταν εδόθηκαν. Οι τράπεζες θα τους τα πάρουν τα καράβια που απέκτησαν πίσω και θα τους τα νοικιάζουν για να κάνουν δουλίτσες; Δεν νομίζω…
Δεν φτάνει που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, δεν φτάνει που τους κλείνουν δουλειές και σιγουράτζες τα υπουργεία, πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει στη δραχμή για να αποπληρώσουν φτηνά και τα δάνειά τους; Πρέπει μόνο η λαός να επωμισθεί τα βάρη των ατασθαλειών που έχουν γίνει στις καταθέσεις του στις τράπεζες;
Δεν ξέρω τι νόημα και για ποιόν να μιλήσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ. Κανείς δεν θα τον πιστέψει. Είναι όμως μια ευκαιρία να καταγραφούν όσοι πάνε εκεί να τον χειροκροτήσουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: