Ανδρας παρέδωσε το μωρό του στη ΔΟΥ Ρόδου -Του κατάσχεσαν τα τελευταία 300 ευρώ από τον λογαριασμό του!


εφορια



Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο, όπου ένας άνεργος πατέρας πήγε στην εφορία και παρέδωσε το μωρό του κατηγορώντας το κράτος ότι του στέρησε τη δυνατότητα να του παρέχει ακόμη και τα ελάχιστα αγαθά.
Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν, όπως σημειώνει η «Ροδιακή», ο 35χρονος διαζευγμένος πήγε στη ΔΟΥ, αφού πρώτα είχε διαπιστώσει


πως τα τελευταία χρήματα που είχε στον λογαριασμό του, ένα ποσό 300 ευρώ, είχαν κατασχεθεί.
Ο άνδρας, ο οποίος παλαιότερα διατηρούσε επιχείρηση αλλά τον τελευταίο καιρό είναι άνεργος, συνειδητοποίησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δέσμευσαν σε χρόνο ρεκόρ το ποσό που είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό και προοριζόταν για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα.
Οταν έφθασε στην εφορία, κρατώντας το ενάμιση έτους μωρό στην αγκαλιά του, ενημέρωσε τον έφορο πως βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πως αν τα χρήματα δεν επιστρέψουν στον λογαριασμό του θα αφήσει το παιδί στη ΔΟΥ, ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προς το κράτος.
Ο έφορος Ρόδου, φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε, αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έχει χρέη προς τη ΔΟΥ Ρόδου.
Ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιον λόγο τού κατέσχεσαν το ποσό και, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» λίγο αργότερα, έπεσε από τα σύννεφα όταν τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να… επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό!
Τώρα, αναμένεται να γίνει διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, αλλά οι πιθανότητες να επιστραφεί και πάλι στον λογαριασμό του είναι ελάχιστες.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: