Στις 18 Νοεμβρίου το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Μελβούρνη

Με εντατικό ρυθμό ξεκίνησαν στη Μελβούρνη οι προετοιμασίες για την διοργάνωση πανομογενειακού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 18 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος στο συλλαλητήριο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος και οι ομογενείς από τις άλλες Αυστραλιανές πολιτείες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κινητοποίηση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, θα ξεκινήσει έξω από την παλιά ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας και θα καταλήξει έξω από την ελληνική πρεσβεία. Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου πάρθηκε ομόφωνα σε παμπαροικιακή συγκέντρωση στις 17 Οκτωβρίου, στο οίκημα της Παμμακεδονικής Ένωσης, όπου συμμετείχαν πάνω από 400 ομογενείς, εκπρόσωποι της οργανωμένης ελληνο-αυστραλιανής παροικίας.
Σε ανακοίνωσή της Ένωσης αναφέρεται-μεταξύ άλλων- ότι με την ειρηνική πορεία, «όπως ταιριάζει και στη φυλή μας», οι ομογενείς θα ζητήσουν τη δέσμευση της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αυστραλίας, ότι θα συνεχίσουν την έως τώρα στάση τους, μη αναγνωρίζοντας την πΓΔΜ, με όνομα που θα εμπεριέχει παράγωγο ή σύνθετο του όρου «Μακεδονία».
Το συλλαλητήριο θα αποτελεί και «απάντηση» σε ανάλογη εκδήλωση που προγραμματίζουν οι Σκοπιανοί στις 28 Οκτωβρίου στην Καμπέρα, με αίτημα να αναγνωρίσει η Αυστραλία τη FYROM ως «Μακεδονία».

Πηγές: Greek Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια: