Χριστόδουλος: «Επιστρέφω στην πατρίδα»



«Μην απογοητεύεστε, μην χάνετε το θάρρος σας, δεν ήρθε η τελευταία ώρα. Ελπίζω να ξαναιδωθούμε. Επιστρέφω στην πατρίδα. Η νοσταλγία με κατατρώει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στους ομογενείς που έσπευσαν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι.

Ο κ. Χριστόδουλος εμφανίστηκε εξαιρετικά συγκινημένος ανήμερα της ονομαστικής και αναφέρθηκε σε μία σειρά περιστατικών που μπορούν να συμβούν στον κάθε άνθρωπο.

Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς «να μην χάνουν το θάρρος τους και την πίστη τους στο Θεό».

Ευχαρίστησε του Έλληνες της Αμερικής λέγοντας ότι «μας συνδέει κοινή αύρα, κοινή πίστη, μας συνδέει το ελληνικό φιλότιμο, ο μεγάλος μας θησαυρός, που μεγαλουργεί όπου υπάρχουν Έλληνες».

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου, συμμετείχαν μητροπολίτες και ιερείς από την Ελλάδα και την Αμερική.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Ελλάδα και η θεραπεία θα γίνει εκεί».

Παράλληλα εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν το πρωί της Κυριακής σε εκκλησίες ανά τη χώρα για να προσευχηθούν για την υγεία του αρχιεπισκόπου.


Πηγές:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: