Έπαρση της ιστορικής σημαίας της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Στον Λευκό Πύργο κυματίζει την Παρασκευή (26/10), ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης, η ιστορική σημαία που πρώτη αντίκρισαν τα ελληνικά στρατεύματα κατά την είσοδο τους στη Θεσσαλονίκη το 1912.

Η έπαρση της σημαίας έγινε με όλες τις τιμές το πρωί της Παρασκευής από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα και βουλευτών της περιοχής, του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των τοπικών αρχών.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέλαβε την σημαία από τον από τον Μιχαήλ Καλό, εγγονό του Μακεδονομάχου συνονόματού του, ο οποίος στις 26 Οκτωβρίου 1912 την είχε υψωμένη στο σπίτι του, λίγο έξω από τα τείχη της πόλης, και ήταν η πρώτη που αντίκρισαν τα ελληνικά στρατεύματα κατά την είσοδο τους στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από την τελετή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο συμβολισμό της Γαλανόλευκης, σημειώνοντας ότι εκφράζει την ενότητα του ελληνικού λαού και τα οράματα του και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους τους Θεσσαλονικέις.

«Είναι τιμή για τον πρώτο πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης να κάνει την έπαρση της ιστορικής σημαίας. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι ο νομός. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι κομμάτι της ψυχής μου», τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με παρεξήγηση του ίδιο με τον κ. Παπαγεωργόπουλο για το ποιος θα κάνει την έπαρση της σημαίας.

Πηγές: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: