Έκλεψαν το καροτσάκι του Άγγελου



Αναδημοσιεύω την πιο πάνω είδηση από τον “Πολίτη” της 28ης Οκτωβρίου 2007 γιατί κατ’ αρχάς με συγκίνησε αλλά κυρίως για να καταδείξω δύο όψεις της κυπριακής κοινωνίας, όπως αυτές φαίνονται μέσα από το κείμενο και την φωτογραφία:


1η όψη) Πάει από το κακό στο χειρότερο: Διότι το να κλέψεις ένα αναπηρικό καροτσάκι είναι πολύ διαφορετικό από το να κλέψεις το ακριβό ποδήλατο ή το μηχανάκι κάποιου άλλου, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν τον αναγκάζεις μόνο να αγοράσει άλλο (άρα στην ουσία του κλέβεις περιουσία) αλλά του κλέβεις την ψυχή, την υπόσταση. Τον καθιστάς ανάπηρο για άλλη μια φορά, τον προσβάλεις, τον υποτιμάς, τον κάνεις να μισεί την κοινωνία ολόκληρη.

2η όψη) Στέκει και αντιστέκεται: Διότι παρά την κατάσταση του ο Άγγελος Μαστραντώνης έχει την θέληση να δουλεύει, να είναι αξιοπρεπής και αξιοσέβαστος. Και ενώ θα μπορούσε να μας έχει όλους εμάς γραμμένους - και δικαιολογημένα - εντούτοις έχει αναρτημένες τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Τάσου Ισαάκ δίπλα από τις εικόνες των Αγίων. Έτσι, για να μην μας έχουν δεδομένους.

Πηγές: NOHTIKH ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: