Υπέρ πολέμου με το Ιράν οι Αμερικάνοι


Θετικοί σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν και μάλιστα πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008, παρουσιάζονται περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε η εταιρία Zogby και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (29/10), 52% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ προληπτικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν ως τροχοπέδη στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ενώ μόνο ένα 29% θεωρεί ότι η χώρα τους δεν πρέπει να εμπλακεί σε πόλεμο με το Ιράν.

Μάλιστα, σχεδόν το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι εάν τελικά οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν, αυτό θα γίνει πριν τις προεδρικές εκλογές, δηλαδή πριν το Νοέμβριο του 2008.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ποιος από τους υποψήφιους για την προεδρία της χώρας θα ήταν καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει μια κρίση με το Ιράν, το 21% απάντησε η Χίλαρι Κλίντον, το 15% ο ρεπουμπλικάνος Ράντολφ Τζουλιάνι, και το 14% ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστή της Αριζόνα, Τζον ΜακΚέιν.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο το Ιράν. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κοντολίζα Ράις είχε κατηγορήσει το Ιράν ότι ψεύδεται για το σκοπό του πυρηνικού του προγράμματος, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι έχει αφήσει ανοιχτές υπόνοιες για «σοβαρές επιπτώσεις» από την πλευρά των ΗΠΑ στην περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι το Ιράν σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Πηγές:cosmo.gr

Σημειώσεις: Είχε πει κάποιος Εβραίος οτι θα ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο όσο ο Bush είναι το αφεντικό στην Αμερική ή με απατά η μνήμη μου;Φυσικά και δε με απατά!Ο Bush σταματάει να είναι το αφεντικό τον Νοέμβριο του 2008...Λέτε να είναι σύμπτωση;Μπά... Το είχε πει και ο γνωστός μας ο Παππούλης αυτό έτσι και αλλίως...Αν διαβάσετε και τα προηγούμενα άρθρα ο ίδιος ο Bush δήλωσε οτι θα ξεκινήσει τον 3ο Παγκόσμιο με το να εισβάλει στο Ιράν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: