Απειλές πολέμου από τη Σερβία για το Κόσοβο


«Ο πόλεμος αποτελεί νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί κάποια χώρα τα συμφέροντά της» δήλωσε ο Αλεξάνταρ Σίμιτς, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Μιλώντας σε εκπομπή της σερβικής δημόσιας τηλεόρασης (RTS) με θέμα το Κόσοβο, ο Σίμιτς τόνισε ότι «όταν δεν γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Χάρτα του ΟΗΕ, όταν κάποια χώρα συνεχώς απειλείται με πόλεμο, τότε δεν της μένει τίποτε άλλο από τον πόλεμο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Τη δήλωση Σίμιτς καταδίκασαν δύο από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) του Τάντιτς τη χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη. «Από τη στιγμή που η Σερβία επιβλήθηκε στη διαπραγματευτική διαδικασία ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, ο Σίμιτς εκφράζει απειλητικές και επικίνδυνες θέσεις βλάπτοντας την εικόνα της χώρας εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Κόμματος.

«Η Σερβία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με διπλωματικά μέσα και δεν θέλει έναν ακόμη πόλεμο» ανακοίνωσε από την πλευρά του το κόμμα G-17.

Πηγές: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: