"Πόρτα" από ΠΓΔΜ για την ελληνική ομάδα της σκοποβολής


Νέο διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα της ΠΓΔΜ με φόντο τον αθλητισμό. Αυτή τη φορά οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν επέτρεψαν τη διέλευση της εθνικής ομάδας σκοποβολής της Ελλάδας, αποτελούμενη από 33 αθλητές και πέντε συνοδούς, μέσω του εδάφους της ΠΓΔΜ, με τελικό προορισμό το Βελιγράδι όπου θα συμμετέχει σε διεθνές τουρνουά.

Οι τελωνειακές αρχές των Σκοπίων πρόβαλαν στην ελληνική αποστολή μία σειρά γραφειοκρατικών προσκομμάτων και τελικώς δεν επέτρεψαν τη διέλευση της από το έδαφος της ΠΓΔΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σκοπιανή πλευρά λειτούργησε με αυτό τον τρόπο ως αντίποινα για το επεισόδιο με την εθνική ομάδα χάντμπολ της ΠΓΔΜ που σημειώθηκε πριν καιρό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική ομάδα χάντμπολ της ΠΓΔΜ είχε αποχωρήσει από αγώνες, που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, επειδή η ονομασία της χώρας εκφωνείτο ως ΠΓΔΜ και όχι με τη συνταγματική ονομασία της.

Με δηλώσεις της στην τηλεόραση του Mega η αρχηγός της αποστολής κ. Νινιού τόνισε ότι «όταν πήγαμε να καταθέσουμε τα χαρτιά μας στις αρχές των συνόρων, διαπιστώσαμε ότι με διάφορες προσπάθειες μας καθυστερούσαν. Μάλιστα μας είπαν ότι θα περιμένετε όπως περίμενε η δική μας ομάδα να περάσει».

Πρόσθεσε ότι οι τελωνειακές αρχές της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν διάφορες προφάσεις προκειμένου να καθυστερήσουν την αποστολή της Ελλάδας. «Σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας μας αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσω Προμαχώνα. Όταν φτάσαμε στα ελληνικά σύνορα, ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές για το συμβάν. Με τη συνοδεία περιπολικού επιστρέψαμε στα σύνορα των Σκοπίων, όπου πλέον μας είπαν ξεκάθαρα ότι δεν θα περάσουμε», πρόσθεσε η κ. Νινιού.

Πηγές:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: