Ξυλοδαρμός έλληνα δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη

Άνανδρη επίθεση δέχθηκε από τρία άτομα, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του στην Κωνσταντινούπολη, ο έλληνας δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος, ανταποκριτής του Mega στην περιοχή και εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Ηχώ.

Ο Α. Ρομπόπουλος δέχθηκε επίθεση νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας Ηχώ στην περιοχή του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη. Τρία άτομα τον τραυμάτισαν με συνεχή χτυπήματα και αμέσως διακομίστηκε στο Γερμανικό Νοσοκομείο της Πόλης. Εκεί του έγιναν ράμματα στο κεφάλι και διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα στο χέρι.

Την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «πρώτα από όλα εκφράζουμε τη συμπαράστασή και τις θερμές ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον ομογενή κ. Ανδρέα Ρομπόπουλο, που δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη βάναυση επίθεση από αγνώστους, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του».

Και πρόσθεσε: «Πέραν αυτού, θέλω να υπογραμμίσω ότι την ίδια στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες και γίνονται βήματα για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, κάποιοι, με τις απαράδεκτες και εγκληματικές τους ενέργειες, επιχειρούν να εγείρουν εμπόδια. Δεν θα το καταφέρουν. Τους καταδικάζουμε απερίφραστα. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές τη σύλληψη και παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη, καθώς και την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν τέτοια κρούσματα στο μέλλον».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε: «Εκ μέρους τους Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θέλω, καταρχήν, να εκφράσω την συμπαράσταση και να μεταφέρω τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε σε επίθεση που δέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη».

«Η Τουρκική κυβέρνηση, όπως και οι τοπικές αρχές, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας και της ζωής των ομογενών μας. Αποτελεί μάλιστα μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ασφαλώς επηρεάζει και τις διμερείς μας σχέσεις. Οι γνωστοί - άγνωστοι των εθνικιστικών και παρακρατικών κύκλων που δρουν στην Κωνσταντινούπολη δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες των τουρκικών αρχών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην Κωνσταντινούπολη είχε σημειωθεί πριν από ένα περίπου χρόνο παρόμοιο περιστατικό, όταν δολοφονήθηκε μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας του Agos ο αρμένιος δημοσιογράφος, Χραντ Ντινκ.

Πηγές:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: