Τραγική κατάληξη για τον πιλότο του F16


Τραγική κατάληξη είχε ο πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους τύπου F16 Block 52 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. Το αεροσκάφος συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση μαζί με ακόμα τρία F16.

Τον άτυχο πιλότο εντόπισε και περισυνέλεξε τουρκική φρεγάτα. Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, επικοινώνησε με τον έλληνα ομόλογο του, Δημήτρη Γράψα, τον ενημέρωσε για το συμβάν και τον συλλυπήθηκε. Η σορός του πιλότου στη συνέχεια δόθηκε στις ελληνικές δυνάμεις και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος F-16 χάθηκε από τα ραντάρ στις 19:41 στην περιοχή της Ψαθούρας, στις Σποράδες, βόρεια της Αλοννήσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο πιλότος έπαθε vertigo, δηλαδή είχε παραίσθηση κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος πάτησε το κουμπί της αυτόματης εκτίναξης, αλλά ήταν ήδη αργά, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε και συνετρίβη ήταν μονοθέσιο F16 Block 52, από τα καινούργια αυτού του τύπου που έχουν προστεθεί στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

Στις έρευνες συμμετείχαν τρία ελικόπτερα Super Puma, ένα C130 και μία φρεγάτα.

Την επιχείρηση διάσωσης παρακολουθούσε διαρκώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος ενημέρωνε τον πρωθυπουργό.

Πηγές:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: