Ερντογάν εναντίον τουρκοκυπρίων.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα “Akşam” “ξέσπασε» κατά των τουρκοκυπρίων, που διαδηλώνουν κατά των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει το «ψευδοκράτος» και ζητούν την αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί.

O τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως κάποιες διαδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους ελληνοκυπρίους και τόνισε«Να διαδηλώνουν αυτοί που τρέφονται από μας δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει και το αντίκρισμα; Διαδηλώνουν χωρίς να ντρέπονται! ».

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα αντίδρασης κατά της Τουρκία,ς από τη στιγμή που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο «ψευδοκράτος» πληρώνονται σχεδόν διπλάσιους μισθούς σχετικά με αυτούς της Τουρκίας,από χρήματα που στέλνονται από την Τουρκία .

«Φωνάζουν συνθήματα όπως, Tουρκία να σηκωθείς να φύγεις”. Ποιος είσαι εσύ άνθρωπε μου. Εγω έχω πεσόντες στο νησί, έχω στρατηγικό ενδιαφέρον. Ότι δουλειά έχει η Ελλάδα στην Κύπρος και η Τουρκία έχει τον ίδιο στρατηγικό λόγο.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο της Akşam κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κιργισία.

Η τελευταία μεγάλη διαδήλωση στ κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου όπου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είχαν βγει στους δρόμους ζητώντας την κατάργηση των οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του «ψευδοκράτους» που προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν είναι η κατάργηση του 13ου μισθού, η αύξηση του ποσοστού του φόρου εισοδήματος αλλά και η αύξηση των έμμεσων φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: