Και στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, απο χθές 3 Φεβρ. 2011. Περίπου 10 χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, μεταδίδει το Πρακτορείο ΕΦΕ. Υποκινητές θεωρούνται και εδώ μέλη των εθνικιστικών και Ισλαμιστικών οργανώσεων της Χώρας, προκειμένου να ενταθεί το κλίμα της διεθνούς ισλαμικής αντίδρασης. Απο αξιόπιστες πηγές φθάνουν πληροφορίες πως και στην γείτονα χώρα, οι εθνικιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις συσπειρώνονται στα πλαίσια μιας διεθνούς ισλαμικής έξαρσης.

Ως αφορφή των ταραχών που ξέσπασαν στην Γείτονα είναι η μεταρρύθμιση, που προβλέπει μείωση του κατώτερου ορίου μισθού για τη νεολαία, (συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Κοντά στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της έννομης τάξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι πετροβόλησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντώντας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην δοθεί έκταση στα γεγονότα θεωρώντας τα, εργατικές αντιδράσεις, όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης των εκσυχρονιστών θεωρούν πως οι χθεσινές αντιδράσεις είναι η αρχή ενός παγόβουνου καθώς ενα νέο κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της γείτονος λειτουργεί ώς βραδυφλεγής βόμβα.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: αι στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσειςAMYNIAS: Κ



Δεν υπάρχουν σχόλια: