Π.Α.: Η άλλη όψη των μαχητών του Αιγαίου

Τα στοιχεία που παραθέτουμε, αφιερώνονται εξαιρετικά σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν και να διατυμπανίζουν τα περί «αντιπαραγωγικών» Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Μετά από ορθότατη παρατήρηση φίλου της ιστοσελίδας, παραπέμπουμε τους φίλους μας στον διαδικτυακό κόμβο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), όπου μπορούν να πάρουν μια ιδέα από το έργο των άλλων... αντιπαραγωγικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανέστατα τα ίδια ισχύουν και για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το οποίο βρίσκεται κάθε στιγμή δίπλα στα ακριτικά μας νησιά, με ανεφοδιασμό κάθε είδους, με ιατρική φροντίδα και περίθαλψη. Είναι αυτονόητο, ότι οι ευχαριστίες της κοινωνίας μας απευθύνονται ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=64198&cat_id=14

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λόγω του ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι συνυφασμένη με τα μαχητικά και τον καθημερινό «πόλεμο» στο Αιγαίο, η πολύπλευρη και ανεκτίμητη προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο πολλές φορές μένει στο παρασκήνιο. Ειδικά για το 2010,τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της ΠΑ βρέθηκαν στον αέρα περισσότερες από 6.000 ώρες προκειμένου είτε να κατασβέσουν πυρκαγιές είτε να σώσουν πολίτες που κινδύνευαν μεσοπέλαγα ή να μεταφέρουν ασθενείς από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ αλλά τα όσα παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαρίνος Μητραλέξης» του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Βασιλείου Κλόκοζα, για το λόγω αυτό τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 1.597 εξόδους πετώντας 3.247,5 ώρες κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), κατά την οποία εκδηλώθηκαν περισσότερες από 8.000 πυρκαγιές σε δασικές χορτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ το συνολικό κόστος των πτήσεων ανήλθε στα 21.117.985,74 ευρώ.



Σύμφωνα με τον Διευθυντή Α’ Κλάδου του ΓΕΑ, υποπτέραρχο Αντώνιος Πιέρρο, στον τομέα της έρευνας και διάσωσης τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας διέσωσαν 339 συνανθρώπους μας που κινδύνευαν στη θάλασσα και τις περισσότερες φορές επιχειρώντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το συνολικό κόστος αυτών των πτήσεων ανήλθε σε 2.540.945,14 ευρώ, αν και το κόστος προς τους οικείους των διασωθέντων είναι ανεκτίμητο.



Επιπρόσθετα, 1443 ασθενείς μεταφέρθηκαν με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα στο 2010. Για το λόγω αυτό πραγματοποιήθηκαν 1.439 αποστολές με τα ιπτάμενα μέσα να έχουν πραγματοποιήσει 2.629,7 ώρες πτήσεως, ενώ το συνολικό κόστος των αεροδιακομιδών ανήλθε σε 17.973.502,95 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι στο σχεδιασμό της ΠΑ για τις αεροδιακομιδές έχει ενταχθεί στην υφιστάμενη δύναμη επιπλέον ένα αεροσκάφος C-130 ή C-27J.



Ως «defencepoint.gr» ζητούμε από όλους να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία θα είχαν περιέλθει οι οικογένειες των διασωθέντων, χωρίς την... «αντιπαραγωγική» παρέμβαση των χειριστών των εναέριων μέσων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς επίσης και του προσωπικού εδάφους, των αφανών πρωταγωνιστών, οι οποίοι καθιστούν δυνατή την εκτέλεση του ανεκτίμητου κοινωνικά και ηθικά διασωστικού έργου.


Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μέσα από την καρδιά μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε, μαζί με την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό, στο έργο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να βαρυγκωμούν, εν μέσω καιρών χαλεπών...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: