Τούρκοι στρατιώτες απήγαγαν 2 Ελληνοκύπριους στη Δερύνεια!

Image

Τούρκοι στρατιώτες και όχι Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί -όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν- απήγαγαν δύο Ελληνοκύπριους στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Πέργαμος, κοντά στη Δερύνεια. Οι δύο πολίτες, ηλικίας 42 και 33 ετών, είχαν πάει εχθές το μεσημέρι για να μαζέψουν άγρια σπαράγγια και από τότε αγνοείτο η τύχη τους.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο οχήματα με Τούρκους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων και τους έσυραν στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου κρατούνται μέχρι τώρα.

Έχουν κινητοποιηθεί τόσο η Εθνοφυλακή και η Αστυνομία, όπως αναφέρει σχετικά το zougla.gr, ενώ ειδοποιήθηκε και η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Στην Λευκωσία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρούν ότι η κίνηση έχει να κάνει με την στρατηγικής σημασίας συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, όπου πρακτικά μοιράζεται η νοτιοανατολική Μεσόγειος μεταξύ των δύο χωρών. Κάτι που έχει ενοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα που είχε προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει.

Από την Δευτέρα είχαν παρατηρηθεί στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Λευκωσίας κινήσεις και μεταφορές στρατευμάτων από τα βόρεια του νησιού, ενώ γενικά οι πρόσβαση στις τουρκοκρατούμενες περιοχές είχε δυσκολέψει, αναφέρουν τοπικές πηγές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: