Juncker: Αν όλα πάνε λάθος… η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοκοπία τον Μάρτιο – Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις οι Ευρωπαίοι δεν θα προχωρήσουν στην έγκριση του νέου

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο γερμανικό Der Spiegel, επισημαίνοντας ότι εάν υποθέσουμε ότι τίποτα από αυτά που σχεδιάστηκαν δεν εφαρμοστούν, δεν θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης, γεγονός που θα σημάνει και την κήρυξη της χρεοκοπίας τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον Juncker, η Αθήνα θα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στους Ευρωπαίους εταίρους της. Θα υπάρξει χρεοκοπία μόνο εάν όλα πάνε λάθος και η ελληνικής κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής.
Η μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας θα πρέπει να υποχρεώσει την Αθήνα να προχωρήσει το πρόγραμμα, ανέφερε ο Juncker. Όταν κάποιος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το αποφύγει. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η εξυγίανση του δημόσιου τομέα αποτελούν δύο μείζονα ζητήματα που θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: