«Θάνατος στους χριστιανούς». Βανδαλισμοί σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι από Εβραίους εξτρεμιστές

Οι «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν»

Ιερουσαλήμ: Γκράφιτι με συνθήματα κατά των Χριστιανών έγραψαν μέλη ακραίας εβραϊκής ομάδας στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στην Ιερουσαλήμ, προχωρώντας σε παρόμοιο βανδαλισμό και σε κοντινό μεικτό σχολείο για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Η ομάδα υπογράφει ως «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν».

Η Migron είναι ένας παράνομος οικισμός που αντιμετωπίζει ενδεχόμενο εκκένωσης ύστερα από δικαστική απόφαση.

Ανάμεσα στα συνθήματα που γράφτηκαν σε οχήματα και τοίχο στον περίβολο του μοναστηριού ήταν «Θάνατος στους Χριστιανούς» και «Ο Καχανέ είχε δίκιο» -αναφορά στον Μέιρ Καχανέ, ακραίων απόψεων ραββίνο που πέθανε το 1990.

Το μοναστήρι είναι του 11ου αιώνα και χτίστηκε στο σημείο όπου σύμφωνα με τη παράδοση υπήρχε το δέντρο από το οποίο έγινε ο σταυρός του Χριστού.

Η ομάδα έγραψε επίσης συνθήματα κατά των Παλαιστινίων σε κοντινό σχολείο που απευθύνεται από κοινού σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μαθητές.

Παρόμοιες πράξεις είχαν στόχο αρχικά τζαμιά στην Δυτική Όχθη, αλλά πρόσφατα επεκτάθηκαν καθώς ένα τζαμί στο εσωτερικό του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι είχε γραφτεί επίσης, η λέξη «κόστος», από τους βάνδαλους που κατέστρεψαν δύο αυτοκίνητα σταθμευμένα έξω από το μοναστήρι, σύμφωνα με το Reuters.

Το σύνθημα, που χρησιμοποιείται από τους Εβραίους εποίκους σε επιθέσεις βανδαλισμών σε τζαμιά και σπίτια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρεται στην τιμωρία που λένε ότι θα έρθει για κάθε προσπάθεια από την ισραηλινή κυβέρνηση να περιορίσει τους οικισμούς στη περιοχή.

Ο αρχιμανδρίτης Κλαύδιος, ηγούμενος της μονής του Τιμίου Σταυρού, σχολίασε στην Jerusalem Post: «Όλοι ξέρουν πως αυτοί που το έκαναν δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, το 92% του κόσμου στο Ισραήλ σέβεται τους Χριστιανούς και τους Έλληνες, μόνο το 8% είναι εχθρικό».

«Είμαι ιερέας και συγχωρώ», είπε ο πατέρας Κλαύδιος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: