Ισλαμιστές τρομοκράτες κτυπούν το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊντανάγιας στη Συρία


Από το NOCTOC:

Και ενώ ακόμη οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Χάμα στη Συρία θρηνούν το χαμό το αγαπημένου τους ιερέα Βασιλείου Νάσαρ, ενός ιερέα υπόδειγμα, που δολοφονήθηκε, όπως δείχνουν τα πράγματα από τρομοκράτες ισλαμιστές, στις 25 Ιανουαρίου 2012*, τέσσερις μέρες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου, οι ίδιοι τρομοκράτες, έβαλαν στο στόχαστρό τους την Ελληνορθόδοξη Μονή της Παναγίας Σεϊντανάγιας.

Η Μονή της Παναγίας Σεϊντανάγιας, είναι το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο των Ελληνορθοδόξων της Συρίας αφού εκεί βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σεϊντανάγιας που πιστεύεται ότι ζωγραφίστηκε από το ίδιο τον Απόστολο Λουκά. Η Μονή κτίστηκε το 547 μ.Χ. από το βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α' και βρίσκεται στη μικρή πόλη Μααλούλα, λίγο έξω από τη Δαμασκό.

Τη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου και ενώ στο μοναστήρι βρισκόταν πολλοί προσκυνητές, οι ισλαμιστές εξτρεμιστές επιτέθηκαν με πύραυλο RPG κατά της Μονής. Όμως με την πρόνοια της Παναγίας η οβίδα που έπεσε στο τοίχο δεν εξερράγη. Η τρομοκρατική επίθεση κατέστρεψε μέρος του βορείου τοίχου του μοναστηριού και το δωμάτιο θέρμανσης.

Οι μοναχές της Μονής θεωρούν ότι η πράξη αυτή είχε ως στόχο την σπορά ανταρσίας μεταξύ του λαού της Συρίας και να υπονομεύσει την εθνική ενότητα. Ακριβώς όπως στο Ιράκ, οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές έχουν ως πρώτο στόχο τους Χριστιανούς έτσι ώστε να μπορούν να εξοντώσουν οποιαδήποτε αντίθεση με τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν ένα φονταμενταλιστικό ισλαμικό κράτος. Μετά από τους Χριστιανούς, ο επόμενος στόχος είναι οι άλλες μουσουλμανικές ομάδες, συνήθως αυτοί που ανήκουν σε σιϊτικές σέκτες του Ισλάμ, οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί.

* Στις 25 Ιανουαρίου 2012 ο Ελληνορθόδοξος Ιερομόναχος Βασίλειος Νάσαρ πυροβολήθηκε από ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στη Χάμα της Συρίας, κατά τη δεύτερη μέρα των εκεί σφοδρών συγκρούσεων. Ο πάτερ Βασίλειος βρισκόταν στη Μητρόπολη όταν ενημερώθηκε από ένα τηλεφώνημα ότι ένας ενορίτης του είχε πυροβοληθεί και χρειαζόταν βοήθεια. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας ανέφερε ότι ο 30χρονος ιερέας πυροβολήθηκε καθώς έδινε ιατρική βοήθεια στον τραυματισμένο άνδρα ο οποίος είχε προ ολίγου πυροβοληθεί. Ο πάτερ Βασίλειος πυροβολήθηκε στο στήθος και στη δεξιά αμασχάλη. Αμέσως ένας άλλος ιερέας, ο π. Παντελεήμων Ίσα, ο οποίος ήταν μαζί του, έσυρε το αιμόφυρτο σώμα, σε ένα κοντινό κτίριο για να τον σώσει, αλλά ο μάρτυρας για τον Χριστό πατέρας Βασίλειος μέσα σε 30 λεπτά πέθανε από αιμορραγία. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Χάμα. Ο μακαριστός π. Βασίλειος - κατά κόσμον Μάζιν - γεννήθηκε το 1982 στο χωριό Κφάρμπο της Χάμα. Ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού- Μπάλαμαντ, απ’ όπου πήρε και το μεταπτυχιακό. Υπηρετούσε στο χωριό του και στην πόλη Χάμα, ενώ δίδασκε την βυζαντινή μουσική στην μουσική σχολή Αγίου Κοσμά του Μελωδού την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος στην Μητρόπολη. Αιωνία του η μνήμη!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: