ΑΠΛΥΤΕΣ ΚΟΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ


Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η Νέα Αλικαρνασσός στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς σε εξέλιξη βρίσκόταν μέχρι πριν από λίγο "αντιφασιστική" πορεία.


Σύμφωνα με το prismanews.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα παρατάχθηκαν στην είσοδο του γραφείου επί της οδού Ηροδότου. Αντίστοιχα, οι αντιεξουσιαστές φορώντας κουκούλες και κρατώντας ξύλα είχαν στηθεί έξω στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Το κλίμα χαρακτηρίζεται εκρηκτικό ενώ μια κλούβα τις αστυνομίας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύρραξη στάθμευσε στην οδό Ηροδότου κόβοντας την οπτική επαφή μεταξύ των δυο ομάδων.

Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν για μια ακόμα φορά οι αντιεξουσιαστές από νωρίς σήμανε συναγερμό στις αρχές με δεκάδες αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω από το χώρο που στεγάζεται ο σύνδεσμος, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε πρόσβαση στο σημείο.

Διμοιρίες τις αστυνομίας, περιπολικά και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούν διαρκώς. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναρχικοί και χρυσαυγίτες αντάλασσαν συνθήματα ενώ αμέσως μετά τη συγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής σε... λαϊκή συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: