Δεν παζαρεύει η Τρόικα αλλά ζητάει αίμα! - Τρίωρη συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα! - Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα


- Η τρόικα ζητά: Απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα
- Μείωση ακόμα και των κατώτατων συντάξεων
- Τεταμένο το κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών
- ΤΩΡΑ: σύσκεψη Βρούτση, Στουρνάρα, Σαλμά









Μια εικόνα εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες συναντήσεις της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει σήμερα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση τριών ωρών με τον κ.Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή. «Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πάντως» ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.
Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν ερωτήθη αν υπάρχει απόσταση από την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Κλείνει, πάντως».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απεσταλμένοι της Τρόικας έχουν ανεβάσει στα 8 με 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τις αξιώσεις τους για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε ακόμα και θέμα μείωσης των κατώτερων συντάξεων των 486 ευρώ.

Η τρόικα αποχώρησε λίγο πριν τις 4 από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ήταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τον Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπ. Υγείας κ. Μάριου Σαλμά.

Οι τροικανοί έχουν απορρίψει όλα τα ισοδυναμα μέτρα που τους έχουν παρουσιαστεί και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές στο υπουργείο Οικονομικών: "Ζητάνε αίμα!"

Τον τόνο έδωσε νωρίτερα και στην ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο, ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας αφού μίλησε για "δύσκολες" συνομιλίες με την τρόικα.

Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς επιμένουν σε παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας αλλά και σε παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων- υπηρεσιών (π.χ. απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων).

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το ηχηρό όχι που άκουσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος από τους τροικανούς στα ισοδύναμα μέτρα που τους πρότεινε. Στο ΥΕΘΑ έχει σημάνει συναγερμός αφού από τα 570 εκατομμύρια ισοδύναμα μέτρα η τρόϊκα έχει αποδεχτεί τα 105!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: