Οι κολοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ και η διαφαινόμενη σύμπλευση με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δια στόματος Σταθάκη..



Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό την συζήτηση του Γ. Σταθάκη με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, για το χρέος, τα μνημόνια και την δανειακή σύμβαση…

Αν είχα αμνησία και δεν ήξερα τι είναι ο καθένας και που ανήκει..

θα πίστευα ότι πρόκειται για δυο βουλευτές που ανήκουν

στο ίδιο κόμμα απλά έχουν κάποιες μικρές διαφωνίες αλλά προς την ίδια κατεύθυνση…

Σας θυμίζουμε τι δήλωσε μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης..

Στο 5% του ΑΕΠ ανέρχεται το επαχθές χρέος της χώρας, επισήμανε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Γ. Σταθάκης. Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο. «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων.
Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».
Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το δημόσιο χρέος, τονίζοντας πως (το ελληνικό χρέος) έχει ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης 9 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.”

Είναι εντυπωσιακό το πόσο χώρο έδωσε ο κ. Σταθάκης στον Κ. Κεφαλογιάννη και η πολύ χαλαρή αντίδραση στο κάλεσμα που του έκανε για σύμπλευση και κοινό αγώνα.. Επεσήμανε μάλιστα ότι τα όσα δήλωσε περί χρέους είναι και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ..

«Αν θέλει να συμμετάσχει, τον περιμένουμε» είναι το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη περί επαχθούς χρέους «μόλις» στο 5%.

Δείτε τώρα την άποψη του Γιάννη Τόλιου (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ)
Υπάρχει ερώτημα ποια από αυτά τα κρατικά ομόλογα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «επαχθές χρέος». Χωρίς αμφιβολία το δάνειο της Goldman Sachs 3 δις € που έδωσε ως μίζα ο Σημίτης για εξωραϊσμό του δημόσιου χρέους ώστε να μπούμε στην ΟΝΕ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το δάνειο της «τρόϊκας», υψηλό επιτόκιο, αντισυνταγματική έγκριση, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση (άλλα έλεγε πριν εκλογές και άλλα κάνει). Ο δανεισμός με υψηλά κερδοσκοπικά επιτόκια (spreads) που ξεπερνούν το ύψος των γερμανικών ομολόγων. Δηλαδή όλα τα κρατικά ομόλογα με επιτόκια πάνω από το 3% είναι τοκογλυφικός δανεισμός, για να μην πούμε πάνω από 1% που δανείζει τις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δάνεια εξοπλιστικών προγραμμάτων (πχ. για την επισκευή του υποβρυχίου «Παπανικολής», που γέρνει. Δάνεια ΝΠΔΔ και δάνεια ΔΕΚΟ (πχ. η αγορά ηλεκτρονικού υλικού του ΟΤΕ από τη Siemens, το σύστημα C4I, κά). Δανειακές συμβάσεις για δημόσια έργα, κυρίως από το ΠΔΕ (πχ. στην Ελλάδα 1 χιλιόμετρο εθνικής οδού Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης/ΠΑΘΕ κοστίζει 6 φορές περισσότερο από ένα αντίστοιχο χιλιόμετρο στην Πορτογαλία και Ισπανία.!! Ληξιπρόθεσμα δάνεια κρατικών τραπεζών σε επιχειρήσεις (επισφαλείς απαιτήσεις), καθώς και δάνεια ιδιωτικών τραπεζών προς σε επιχειρήσεις με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Τέλος οι γερμανικές αποζημιώσεις, αποτελούν ειδική μορφή….επαχθούς χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ξεπερνούν τα 162 δις €)!

Διαβάστε τώρα την Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Συνεδρίαση 23/10/2013

(http://www.syriza.gr/article/Politikh-Apofash-Kentrikhs-Epitrophs-SYRIZA2.html#.Ut_FLvuTvDc)

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι για την αναγκαία αλλαγή πορείας της χώρας απαιτούνται: η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η κατάργηση των μνημονίων, η δίκαιη φορολόγηση ….

 

Ας θυμηθούμε τι έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ…

 

Γράφαμε στις 11 Ιουνίου 2012  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει σελίδες..μετά τις αποκαλύψεις μας
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει σελίδες..μετά τις αποκαλύψεις μας 

Γιατί έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα του ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακή… ενω ο Τσίπρας έλεγε ότι θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής ;;;
Δείτε τώρα τις δηλώσεις Τσίπρα.. 

Τελικά το μόνο κίνημα που παραμένει σταθερό στις θέσεις του είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες..
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μοναδικό πραγματικό και όχι “γιαλαντζί” αντιμνημονιακό κίνημα..και σίγουρα ο μοναδικός δημοκρατικός πατριωτικός  πολιτικός χώρος..
Αυτό που απομένει είναι,  το συγκριτικό και μοναδικό αυτό πλεονέκτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να επικοινωνηθεί σωστά, ώστε να το αντιληφθεί και ο Έλληνες πολίτης και να μην τρώει ότι του σερβίρουν..
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 3ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ), 11/1/2014
Πέραν λοιπόν, της δικαιώσεως επί των συγκεκριμένων υποθέσεων που αποτέλεσαν τη σημαία για να βρεθούμε όλοι μαζί, έχουμε ουσιαστικά τη δικαίωση της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε προς τον ελληνικό λαό σε σχέση με τους δανειστές και την κατάσταση που περιήλθε η χώρα μετά το 2009. Τι εννοώ; Εννοώ ότι πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έξω και μέσα στη Βουλή, ότι δηλαδή έχουμε πλέον τα ελλείμματα των τραπεζών τα οποία περνούν οι συγκεκριμένοι διαχειριστές της εξουσίας εδώ, αλλά και της τρόικας, σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη η οποία οδηγεί στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, στην παράδοση της χώρας, στην παράδοση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.
Βλέπουμε σιγά – σιγά ότι αυτά τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος, αναλαμβάνοντας το δημοσιονομικό χρέος με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, με συνεργούς Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουμε ουσιαστικά την απόδειξη ότι το χρέος αυτό, το οποίο φέρεται να έχει λάβει χώρα είναι ένα χρέος επαχθές και επονείδιστο, ένα χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν αναγνωρίζουμε ξεκάθαρα εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Σε αυτά τα δύο χρόνια παραμείναμε μόνοι μας, εντελώς μόνοι μας. Από τη μια πλευρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εγκλωβισμένοι στα σκάνδαλα των δικών τους πολιτικών στελεχών, τα οποία αλληλεπικαλύπτουν με συνεργούς τα κόμματα τα οποία χρησιμοποιούν κατά καιρούς ως επαγγελματίες «πατερίτσες», δηλαδή το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ, παραμένουν σταθερά στο να στηρίζουν ότι αυτό το βάρος του δημοσιονομικού χρέους είναι νόμιμο σε βάρος των πολιτών και όχι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, που πρέπει να διαγραφεί, στηρίζοντας τη λογική των τραπεζιτών. Και από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεκαθαρίζει, αλλά κυμαίνεται μία από εδώ και μία από εκεί, εάν το χρέος αυτό θα πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, όπως εμείς απόλυτα στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: