Ιρανικά πολεμικά πλοία πλέουν για πρώτη φορά στον Ατλαντικό.

Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν απέπλευσαν για τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Τρίτη, στην πρώτη μεγάλη αποστολή του ναυτικού εκεί,ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
583085056

Το ταξίδι έρχεται εν μέσω μιας συνεχής ώθησης από το Ιράν ,να αποδείξει την ικανότητά της προβολής ισχύος σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Απέστειλε επίσης πολεμικά πλοία  στα ύδατα της Συρίας τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση ανέφερε ότι ο καταστροφέας Sabalan και ο υλικοτεχνικός φορέας,το ελικόπτεροφόρο  Khark έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι τριών μηνών.
"Τα πολεμικά πλοία θα έχουν το καθήκον της διασφάλισης των ναυτιλιακών γραμμών, καθώς και την εκπαίδευση νέου προσωπικού», ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars,σύμφωνα με το ναύαρχο του Ιρανικού Πολεμικού ναυτικού , Habibollah επικεφαλής στο Sayyari.
Το  πρόσφατο ιρανικό ναυτικό κύμα θεωρείται επίσης ως απάντηση στις  Ηνωμένες Πολιτείες,για την ναυτική εγκατάσταση της κοντά στις ακτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στον Περσικό Κόλπο.Ο  5ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ εδρεύει στο Μπαχρέιν,και ελέγχει όλο τον κόλπο μέχρι το Ιράν.
Το 2012, το Ιράν δήλωσε ότι είχε στόχο να θέσει πολεμικά πλοία στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, καθώς και για την επέκταση της εμβέλειάς του στην Ανταρκτική.    ΠΗΓΕΣ:     http://www.trunews.com/iranian-warships-set-sail-first-ever-foray-atlantic/     KAI      http://www.haaretz.com/news/middle-east/.premium-1.569811    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ TRU NEWS ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ HAARETZ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: