Γ.Καρατζαφέρης: Πιθανές οι εκλογές μέχρι τις 4 Απριλίου


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο εκλογών μέχρι τις 4 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας παράλληλα πως «βαδίζουμε προς ένα εξαιρετικά μεγάλο τέλμα», από το οποίο «θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ να βγούμε».

«Δεν αποκλείω ένα τέτοιο ενδεχόμενο (σ.σ. εκλογές)», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM. Όπως είπε, «η “κινούμενη άμμος” στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωθήσει τον κ. Παπανδρέου να μπει στον πειρασμό των εκλογών. Αυτό θα ισοδυναμεί με “κλωνοποίηση” της κοινοβουλευτικής του ομάδας», ενώ όπως διευκρίνισε, αυτό μπορεί να γίνει μέχρι της 4 Απριλίου, γιατί τότε θα υπάρχει η “λίστα”».

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω άλλο πλέον μία “άγονη γραμμή”»

Όσον αφορά τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ στο θέμα της συναίνεσης, ο κ. Καρατζαφέρης ήταν σαφής: «Την πολιτική και την φιλοσοφία μας χαρακτηρίζει πάντα μία εντιμότητα. Εξέφρασα επίσημα την αλλαγή της αντιμετωπίσεως των πραγμάτων, και όχι της κυβέρνησης, πρώτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και εν συνεχεία στον Πρωθυπουργό. “Μέχρι εδώ και μη παρέκει”. Τέλος στην συναίνεση. Διαβλέπω μία σειρά πραγμάτων. Είχα υποχρέωση να δώσω μία “πίστωση χρόνου” σε μία “ταλαίπωρη” κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι ο πολιτικός κόσμος δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοια ντομπροσύνη. Δυστυχώς, δεν είδαμε έργα από αυτή. Αυτά που έφερε στην επιφάνεια η κυβέρνηση δεν με ικανοποιούν, και δεν δείχνουν ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα από την ζοφερή περιπέτεια που έχει μπει. Είδα ότι το πράγμα δεν “τραβάει”». Όπως επεσήμανε, «το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι ανεπαρκές. Δεν έχει -εκτίμησε- ούτε το κύρος, αλλά ούτε και το ανάλογο βεληνεκές που απαιτούν οι περιστάσεις. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις. Δεν μπορώ να υποστηρίξω άλλο πλέον μία “άγονη γραμμή”. Κινούνται διαρκώς προς λάθος κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: