Σφοδρή κριτική σε ΥΠΟΙΚ

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα κατά την ενημέρωση των μελών του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, αντίστοιχα.


Η σφοδρή κριτική επικεντρώθηκε στη δυνατότητα που έχει ο υπουργός Οικονομικών να αποφασίζει ερήμην της Ολομέλειας και να υπογράφει μόνος του την επικαιροποίηση του μνημονίου, αλλά και στο χαρακτήρα του κατ΄ επείγοντος που έδωσε η Κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, το φορολογικό και το μισθολογικό των ΔΕΚΟ.

Πολλοί βουλευτές έθεσαν θέμα κατάργησης της διάταξης που επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει μόνος του την επικαιροποίηση του μνημονίου, ενόψει και της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του ελληνικού δανείου στις αρχές του 2011.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του, δήλωσε ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική, αφού θα έχει προηγηθεί ο σχετικός ενδοκυβερνητικός διάλογος και απάντησε: "Είστε σίγουροι ότι κάθε τρίμηνο θέλετε να φέρνουμε κάθε επικαιροποίηση στη Βουλή;" Και συνέχισε επισημαίνοντας "και για εμένα είναι άσχημο να με χτυπάνε δεξιά και αριστερά. Αφιερώνω τα δύο τρίτα του χρόνου μου για να απολογούμαι επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: