Citigroup: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει - Κλειδί η άνοδος των spreads για την ευρωζώνη

Η Citigroup θεωρεί ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός όμιλος πήρε θέση για την αύξηση του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη μετά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα και της δημοπρασίας δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας.
"Το κλειδί στον πολλαπλασιασμό του ρίσκου στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι η διαρκής διεύρυνσης της διαφοράς απόδοσης των κρατικών ομόλόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης με το γερμανικό ομόλογο βάσης", αναφέρει το σημείωμα σχολιασμού της Citigroup.
"Υπό αυτές τις συνθήκες τα spread των ομολόγων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας θα απογειωθούν, επηρεάζοντας παράλληλα και την Πορτογαλία. Σαν αποτέλεσμα, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα χρειαστεί να προβεί σε haircut των ομολόγων της", συνεχίζει το σημείωμα.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Citigroup προέβλεπε νέα αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ είχε δηλώσει ότι έχει εντείνει την προσοχή της για τη χώρα μας κυρίως λόγω του αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.
Μάλιστα, οι οικονομολόγοι της δήλωναν «δύσπιστοι σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει περαιτέρω το χρέος της» και συμπλήρωναν ότι «θεωρούν απίθανο να σημειωθεί σημαντική βελτίωση στη συγκέντρωση φόρων βραχυπρόθεσμα».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: