ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΤΑ... ΤΑVUK ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ "ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ" ΝΑΥΤΙΚΟΥ...


Κρίση διαρκείας και ηθικό στο ναδίρ χαρακτηρίζει τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας (ΤDK) καθώς γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού Στόλου Υποναυάρχου Kemalettin Gür, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Αντιναυάρχου Veysel Kösele, στις 15 Σεπτεμβρίου ως κατηγορούμενου για συμμετοχή σε δίκτυο κατασκοπείας.

Ο Υποναύαρχος Kemalettin Gür επικαλείται οικογενειακούς λόγους και σημειώνει πως κατέθεσε εγγράφως την παραίτησή του στις 15 Αυγούστου, αμέσως μετά την προαγωγή του με βάση τις αποφάσεις του Ανωνάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS).

Σε δηλώσεις τους στο Haberturk.com, o Gür εξέφρασε την πικρία του για τη διεξαγωγή των δικαστικών ερευνών στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για το πραξικοπηματικό σχέδιο Balyoz και την υπόθεση του δικτύου κατασκοπείας, διέψευσε ωστόσο ότι η παραίτησή του σχετίζεται με αυτές, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία του στο Ναύσταθμο Gölcük θα τον απομάκρυνε από την οικογένειά του στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τα πραξικοπηματικά σχέδια έπληξαν περισσότερο το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό συγκριτικά με τους άλλους Κλάδους με μεγάλο αριθμό έμπειρων στελεχών να έχει απομακρυνθεί από τις θέσεις του.

ΠΗΓΗ: STRATEGY REPORTS

Δεν υπάρχουν σχόλια: