ΓΑΛΛΙΑ: Επιθέσεις σε εκκλησίες από μουσουλμάνους




Από ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στην γαλλική ιστοσελίδαChristianophobie αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων:

«Χθες το βράδυ, 29 Σεπτεμβρίου, η εκκλησία Elisabeth de la Trinité στη Ντιζόν δέχτηκε πέτρες και κάστανα στο αίθριο και τα παράθυρα από "Jeunes" ("νεαρούς" 8 -12 ετών). Η προγραμματισμένη θεία λειτουργία στις 6 ώρα διαταράχθηκε από την εισβολή στο αίθριο αυτών των "Jeunes" που ήταν σαφώς βορειοαφρικανικής καταγωγής. Ο πατέρας Jérôme Richon, ο ιερέας της ενορίας, αναγκάστηκε να διακόψει τη θεία λειτουργία για να στείλει δύο ανθρώπους να σταματήσουν τις επιθέσεις. Κατά τη στιγμή της Θείας Κοινωνίας οι επιθέσεις επαναλήφθηκαν με περισσότερη δύναμη και μια πέτρα έσπασε ένα μεγάλο παράθυρο. Τότε με δική μου πρωτοβουλία διώξαμε τη συμμορία των παιδιών μακριά. Έμεινα λίγα λεπτά στην πόρτα της εκκλησίας, και μπόρεσα να προσδιορίσω ποιος ήταν αυτός ο μικρός «όχλος», που συνέχιζε να με προσβάλει από απόσταση. Η εκκλησία χτίστηκε στην περιοχή Fontaine d'Ouche, "γνωστή" για την παρουσία πολλών ξένων. Εκεί που βρίσκεται η εκκλησία, είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε πιθανή παρακολούθηση από τους ντόπιους. Ελπίζω να μην έρθει μια μέρα που θα σας ενημερώσω ότι η εκκλησία Elisabeth de la Trinité έχει βεβηλωθεί ή καεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πατέρας Richon επρόκειτο να αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά στην αστυνομία».
  
Το βράδυ της Παρασκευής της 21ης Σεπτεμβρίου, μια εκκλησία στο χωριό του Chassieu στη Γαλλία υπέστη βανδαλισμούς με γκράφιτι που έλεγαν "Η δύναμη του Ισλάμ μεγαλώνει" και "Μ. Merah" (σχ. ΚΟ: ο σφαγέας της Τουλούζης). Το δημοτικό συμβούλιο γρήγορα διέταξε να σβηστούν τα γκράφιτι. Ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν ένα τζαμί στη Γαλλία βεβηλωθεί γίνεται τίτλος σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σημαντική αναφορά αυτού του γεγονότος. Δεν υπάρχουν πολιτικοί που το έχουν καταγγέλει, δηλώσεις ότι μία τέτοια πράξη «έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Δημοκρατίας», υποσχέσεις για μια μαζική αστυνομική επιχείρηση για να πιαστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν σκληρή όταν βρεθούν.

Το όλο θέμα θα μπορούσε να μην είχε καν μαθευτεί αν δεν υπήρχε μια τοπική εθνικιστική ομάδα που πήρε μια φωτογραφία του γκράφιτι και τη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.

Χωρίς να αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό (το οποίο δεν είχε συμβεί τότε), η Marine Le Pen ανέφερε αυτήν την περίεργη διαφορά στη μεταχείριση στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Le Monde.

Μουσουλμάνοι έχουν επιτεθεί σε αρκετές εκκλησίες στη Γαλλία.Πάνω μπορείτε να δείτε graffiti σε τοίχο εκκλησίας στο Escaudain. Λέει "F… France", "F… FN" [Εθνικό Μέτωπο], "Σαρκό we fyou", "Θάνατος στα Γουρούνια", "Μαρόκο Δύναμη!" Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε αυτό το περιστατικό, αναφέροντας μόνο τα συνθήματα κατά του Σαρκοζί και του Εθνικού Μετώπου,αφήνοντας έξω τα συνθήματα κατά της Γαλλίας και υπέρ του Μαρόκου.

Μια άλλη εκκλησία στην Epiais, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, έπεσε θύμα ληστείας και στη συνέχεια οι ληστές την έκαψαν. Οι δράστες ήταν επίσης υπεύθυνοι για μια σειρά από πρόσφατες διαρρήξεις στην περιοχή. Έχουν συλληφθεί αλλά δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την ταυτότητά τους. Έτσι δεν ξέρουμε σίγουρα ότι ήταν μουσουλμάνοι, αλλά δύσκολο να συμβαίνει το αντίθετο (Στις φωτογραφίες η Εκκλησία πριν και μετά το κάψιμο).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: