Η ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΑΡΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και την τεχνική βάση ανεφοδιασμού του ρωσικού Στόλου εισέρχονται από σήμερα τα πλοία του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, που βρίσκονται στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το βοηθό του Αρχηγού του Στόλου και επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης πλοίαρχο Ίγκορ Ντιγκάλο.
Μεταξύ των πλοίων είναι το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν από μερικά 24ωρα, όταν βρισκόταν στην τουρκική ναυτική βάση Ακζάς-Καραγκάτς, το αντιτορπιλλικό "Ναύαρχος Λέφτσενκο" και το σκάφος συνοδείας "Νικολάι Τσίκερ".
Τα ρωσικά πλοία είχαν αρχικώς προγραμματίσει να σταθμεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά, επίσκεψη, η οποία αναβλήθηκε και προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ελιγμούς και ασκήσεις επικοινωνίας και έρευνας-διάσωσης, τόσο μεμονωμένα, όσο και από κοινού με τουρκικά σκάφη, στο πλαίσιο της άσκησης TURRUSS-2009.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΡΙΑ-Νόβοστι" η τεχνική βάση του ρωσικού Στόλου στο Ταρτούς εξυπηρετείται από 50 Ρώσους ναυτικούς και "εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Ναυτικού έχουν επανειλημμένως ταχθεί υπέρ του εκσυγχρονισμού και της επέκτασής της".
EXPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: