H ΠΓΔΜ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά!

-Αποκλειστικό Greece Salonika-
. Ανανεώθηκε.
Τα Σκόπια πρόκειται να διαμαρτυρηθούν επίσημα στην Ευρωπαική Επιτροπή στις Βρυξέλλες για σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο νέος υπουργός Πολιτισμού κ.Σαμαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ και με τα οποία υποστήριζε-σύμφωνα με την καταγγελία που ετοιμάζει το Σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών- πως "σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων καθώς η γειτονική χώρα θα διαλυθεί υπέρ μια μεγαλύτερης Αλβανίας και μιας μεγαλύτερης Βουλγαρίας"..
"Η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά μη επικοδομητικές για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε απορία για το γεγονός πως "κανείς στην Αθήνα δεν τις έχει ακόμα καταδικάσει",σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Α1 που προβλήθηκε πριν λίγη ώρα.
Το ίδιο ρεπορτάζ χαρακτηρίζει "σκληροπυρηνικό" τον κ.Σαμαρά καθώς και "εμπνευστή της θεωρίας του λεγόμενου Ορθόδοξου Τόξου"στη διάρκεια των πολέμων στην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90.
Αυτή θα είναι και η τέταρτη επίσημη διαμαρτυρία των Σκοπιανών κατά της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση τους τελευταίους μήνες.Προηγήθηκαν οι διαμαρτυρίες
α) για την απαγόρευση υπερπτήσεων των λεγόμενων "Μακεδονικών αερογραμμών" των Σκοπίων στο FIR Αθηνών,
β)για την υποτιθέμενη άσκηση βίας στους "Αιγαιάτες Μακεδόνες"της Φλώρινας που είχαν διαμαρτυρηθεί για το πεδίο Βολής Λόφων και
γ)για τη σύλληψη σκοπιανών δημοσιογράφων που υποτίθεται πως είχαν βρεθεί στη Δυτ.Μακεδονία για να καλύψουν τα γεγονότα στο προαναφερθέν πεδίο Βολής.

*Η αλήθεια είναι πως οι Σκοπιανοί φαίνεται να μη ξεχνούν τον Αντώνη Σαμαρά και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μόλις αυτός ανέλαβε υπουργικό θώκο,καθώς παρά τα χρόνια που έχουν περάσει απ΄τις αρχές του '90,ο κ.Σαμαράς (μαζί με τον Θ.Πάγκαλο) θεωρείται απ΄τα ΜΜΕ της γείτονος ως "σκληρός Εθνικιστής" και "μεγάλο πρόβλημα" ως προς την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος..

*Προστέθηκε αργότερα,16:56'.Η ιστορία περιπλέκεται..
Το Greece Salonika ερεύνησε λίγο παραπάνω την υπόθεση με το βίντεο το οποίο επικαλλούνται οι Σκοπιανοί και το οποίο μπορείτε να παρακολουθείσετε πατώντας εδώ.
Η εκπομπή αυτή όμως με την συνέντευξη του κ.Σαμαρά δεν έχει προβληθεί το περασμένο Σάββατο όπως ισχυρίζονται ήδη δημοσιεύματα των Σκοπιανών ηλεκτρονικών ΜΜΕ αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο ή Μάρτιο!Το βίντεο της εκπομπής έχει αναρτηθεί στο διαδύκτιο,υποτιτλισμένο μάλιστα από Σκοπιανούς, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:
..........................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: